MacBook Pro grafisch probleem

Gebruikers klagen over grafisch probleem bij MacBook Pro 2016

Bezitters van de MacBook Pro uit 2016 klagen over grafische problemen, waarschijnlijk veroorzaakt door slecht geschreven software.

Sommige exemplaren van de 2016 MacBook Pro blijken last te hebben van een grafisch probleem, dat mogelijk wordt veroorzaak door software van derden. De eigenaren zien blokjes op het scherm, flitsen en willekeurig gekleurde patronen, zoals op de foto hieronder.

MacBook Pro grafisch probleem

Grafisch probleem bij MacBook Pro 2016

Het is nog onbekend hoeveel exemplaren er last van hebben. Het zou niet te maken hebben met een hardwarefout, maar met slordig geschreven software van derden. Toch zijn er ook mensen die hetzelfde probleem ervaren als ze Apple’s eigen Foto’s-app op de Mac gebruiken.

Op Apple’s Supportforum zijn meerdere meldingen te vinden van mensen die een 13- of 15-inch MacBook Pro van 2016 hebben gekocht en vreemde dingen op het scherm zien. Aanvankelijk was nog onbekend waaraan het lag.

Apple is inmiddels op de hoogte zijn van het probleem. Apple-gebruiker Jan Becker ging met zijn 15-inch MacBook Pro met AMD Radeon Pro 460 GPU terug naar de Apple Store en kreeg een vervangende MacBook. Hij werd vlak daarna gebeld door het Apple-hoofdkwartier in Cupertino, met de vraag of hij kon helpen het probleem te repliceren. Ook wilden de Apple-medewerkers de MacBook nader onderzoeken.

Niet alleen 15-inch
Het lijkt erop dat 15-inch modellen van de MacBook Pro met Touch Bar en de optionele Radeon Pro 460 GPU het meest worden getroffen door het probleem. Het kan ook komen dat mensen die deze laptop kopen zwaardere toepassingen installeren, waardoor het probleem eerder opvalt dan bij iemand die alleen maar wat zit te e-mailen. Ook mensen met een 15-inch MacBook Pro met de standaard meegeleverde AMD Radeon Pro 450 en AMD Radeon Pro 455 GPU melden problemen.

Dat de 13-inch MacBook Pro met en zonder Touch Bar er ook last van heeft, maakt wel duidelijk dat het in ieder geval niet lijkt te worden veroorzaakt door de GPU. De 13-inch variant is namelijk voorzien van een andere grafische chip, namelijk Intel Iris.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2016, 12:47
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen klachten, macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.