Check met Lirum Device Info alle technische gegevens van jouw iPhone en iPad

Naast het vaststellen van de type chip in je iPhone 6s, kun je met de app Lirum Device Info ook allerlei handige technische informatie van je iPhone en iPad bekijken. Zo weet je direct wat er in je toestel speelt.

Lirum icoonJe hebt de laatste dagen vast wel gehoord over de verschillende A9-chips in de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Deze toestellen kunnen een chip van Samsung of TSMC bevatten, maar het blijkt een loterij te zijn welke chip er nou in jouw nieuwe toestel zit. Om dit te checken is er de app Lirum Device Info, die de afgelopen dagen dan ook regelmatig in het nieuws was. Met deze app kun je nog veel meer doen dan alleen de fabrikant van je chip achterhalen. Welke functies zitten er nog meer in deze handige app?


Bekijk ook

Welke A9-chip zit er in jouw iPhone 6s?

Er zijn in de iPhone 6s twee varianten van de A9-chip toegepast. Die van TSMC is beter dan de A9 van Samsung. Maar hoe achterhaal je welke A9-variant er in jouw iPhone 6s zit?

Lirum Device Info: van werkgeheugen tot accelerometer

Met de app Lirum Device Info kun je allerlei technische gegevens van jouw iPhone achterhalen. In het Home-scherm vind je het specifieke model met de hoeveelheid beschikbare opslag. In een cirkeldiagram zie je direct hoeveel opslag er nog vrij is. Voor meer specifieke eigenschappen moet je in het hoofdmenu zijn, waar alles onderverdeeld is in categorieën. Algemene info, draadloze verbindingen, sensoren, CPU en zelfs afmetingen vind je in dit overzicht terug.

Bekijk het CPU-gebruik in Lirum. Bekijk de accelerometer in Lirum.

De app geeft een duidelijk en real-time overzicht van het CPU-gebruik van je toestel, maar je kan niet zien welke apps er op dat moment gebruikmaken van de CPU. Wel kun je een live weergave van het werkgeheugen zien. Wil je weten hoeveel data je via Wi-Fi verzonden hebt sinds de laatste keer dat je het toestel opnieuw opgestart hebt? Ook dat laat de app in het Connectivity-deel zien.

Lirum Device Info leest ook sensoren uit

Andere nuttige gegevens hebben betrekking op de verschillende sensoren in je toestel. In het Sensoren-gedeelte kun je niet alleen zien welke sensoren er in je apparaat zitten, maar ook een real-time grafiek bekijken van bijvoorbeeld de accelerometer. Heb je het vermoeden dat de accelerometer gedesoriënteerd is? Met de waardes van de x-, y- en z-as kun je dit live in de gaten houden en desnoods resetten. Dit gedeelte bevat ook knoppen om elke functie te testen, zoals de vibratie, de LED-lamp bij de camera en het touchscreen. Vooral deze laatstgenoemde opties zijn handig, omdat ze interactief zijn en ze je kunnen helpen zodra je merkt dat er problemen met je toestel zijn.

Bekijk het RAM-geheugen met Lirum. Bekijk het batterijvermogen in Lirum.

Lirum Device Info in gratis en betaalde versie

Van de app zijn twee versies beschikbaar: een gratis lite-versie en een betaalde versie met meer functies. In de betaalde versie is het ook mogelijk om de status van je batterij in de gaten te houden. In een overzicht zie je direct hoeveel tijd je nog aan bepaalde taken kan besteden, zoals het spelen van een game of het luisteren naar muziek. Bovendien kun je werkgeheugen vrij maken met een druk op de knop en vind je nog meer technische zaken. Als bonus bevat de betaalde versie een Apple Watch-versie waar je kan instellen welke gegevens van je iPhone je snel bij de hand wil hebben. De Apple Watch-versie toont helaas geen gegevens die betrekking hebben op de Apple Watch zelf, waardoor je die technische kant helaas niet tot in detail kunt bekijken.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.