Documentaire over Kygo exclusief op Apple Music

Apple Music gaat op 26 juli de documentaire Kygo: Stole The Show aanbieden. Voor het eerst treedt Apple buiten de genres pop, rap en hip-hop. Waarderen de kijkers dit beter?

Op Apple Music gaat op 26 juli weer een nieuwe muziekdocumentaire van start. Deze keer volgen de camera’s de Noorse DJ Kyrre Gørvell-Dahll, beter bekend als Kygo. De jonge DJ staat deze zomer in Zurich, Las Vegas en Hongkong, om maar aan te geven dat de Noor zijn eigen land ontgroeid is. In 2015 trad Kygo in Nederland op.


Kygo documentaire op Apple Music

Documentaire over Kygo

De documentaire heet ‘Kygo: Stole the Show’ en hieronder kun je de officiële trailer alvast bekijken. Kygo kreeg begin 2014 internationaal veel aandacht dankzij zijn remixes voor artiesten als Ed Sheeran, Seinabo Sey en Marvin Gaye. Zijn echte doorbrak kwam eind 2014 met zijn eerste single Firestone: het nummer eindigde in meer dan dertig landen in de top 10. In Nederland haalde het de vierde plaats in de Single Top 100. Kygo’s tweede single, Stole The Show, was ook een wereldwijde hit.

In de film volgen we de carrière van Kygo vanaf het prille begin in Noorwegen tot het concert dat hij in januari 2016 gaf in het Barclays Center in Brooklyn. Apple belooft even intiem en ongefilterd portret van de jonge ster. Wie goed oplet ziet ook muzikanten Pete Tong en Steve Aoki langskomen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple richtte zich voorheen vooral op de genres pop, rap en hip-hop. De meest recente documentaire ‘Can’t Stop, Won’t Stop’ ging op 25 juni in premiere, maar werd kritisch ontvangen. Mensen vonden het een opgeblazen en leeg portret.

Met dergelijke documentaires probeert Apple zich te onderscheiden van concurrenten zoals Spotify en Deezer. Daarnaast maken ze tv-shows, zoals het eveneens bekritiseerde Planet of the Apps. Een lichtpuntje waar we naar kunnen uitkijken is Carpool Karaoke, die vanaf 8 augustus in een speciale variant te bekijken is op Apple Music. Misschien komt er ook wat verandering in, nu Apple de bekende Sony-topmensen Jamie Erlicht en Zack Van Amburg in huis hebben gehaald. Zij zijn bekend van ‘Breaking Bad’ en ‘The Crown’, twee tv-series die heel wat positievere reviews hebben gekregen.

Bekijk ook

Voormalige Sony-veteranen werken nu bij Apple aan originele videocontent

Twee voormalig tv-bazen van Sony gaan aan de slag bij Apple. Jamie Erlicht en Zack Van Amburg waren onder andere verantwoordelijk voor de populaire series als Breaking Bad.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.