Apple TV+ See

‘Apple Original-serie See wordt net zo episch als Game of Thrones’

$15 miljoen per aflevering!
Op 1 november wordt Apple TV+ gelanceerd. In een interview met Emmy Magazine geven Apple-executives meer details over de productie van Apple Original-serie 'See'. Hoe breng je blindheid op beeld? De serie wordt volgens Apple net zo episch als 'Game of Thrones'.

Na Apple Arcade lanceert Apple op 1 november een eigen on-demand streamingdienst; Apple TV+. In een interview met Apple TV+-verantwoordelijken Jamie Erlicht en Zack van Amburg komen meer details naar voren over Apple Original-serie See. Zo kost één aflevering van de serie See wel $15 miljoen.

‘See’ wordt net zo episch als ‘Game of Thrones’

De Apple Original-serie See vindt plaats in een wereld 600 jaar in de toekomst. Iedereen is door een virus zijn zicht kwijtgeraakt, totdat twee kinderen geboren worden waarvan al snel duidelijk wordt dat ze kunnen zien. Er wordt alles aan gedaan om deze kinderen te beschermen. In 2017 haalde Apple doorwinterde film-executives Jamie Erlicht en Zack van Amburg in huis om de leiding over Apple TV+ te nemen. Zij gaven een interview voor de nieuwe editie van Emmy Magazine: “Wordt See net zo episch als, pak ‘m beet, Game of Thrones? Op die vraag zeggen we luid en duidelijk: ‘Ja!'”.

Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

Wat See een uitdaging maakte om te produceren was het feit dat je je als kijker moet kunnen inleven in hoe het is om blind te zijn. Om dat te bereiken heeft het productieteam tientallen slechtziende en blinde acteurs laten meespelen. Daarnaast werden blindheid-experts, biologen en overlevers gevraagd om advies. Hoofdrolspeler Jason Momoa heeft een belangrijke taak om het blind zijn realistisch over te brengen, zo blijkt uit het interview:

Navigeren is een belangrijk deel in de serie, en hij [Jason Momoa, red.] bedacht steeds nieuwe manieren om te bewegen. Hij kon een lange mantel dragen die hij voor zich uitsloeg om hem te begeleiden. Soms had hij een bijl bij zich, die hij als een blindenstok gebruikte. Als hij naast het water liep trapte hij erin met zijn voet zodat anderen het geluid konden volgen.

Apple heeft een groot budget voor Apple TV+

Dat Apple de serie groots aanpakt blijkt wel uit het budget wat beschikbaar is gesteld. Het gaat vermoedelijk om een bedrag van zo’n $15 miljoen per aflevering. Vanaf 1 november gaat Apple TV+ van start voor €5 per maand, waarvan de eerste maand gratis is. Heb je op of na 12 september 2019 een iPhone, iPad, Mac of Apple TV gekocht, dan krijg je een heel jaar gratis toegang tot Apple TV+.

In het Amerikaanse Emmy Magazine krijgen lezers van de nieuwste editie drie maanden toegang tot Apple TV+ cadeau. Dit laat opnieuw zien dat Apple snel van de grond wil komen met hun eigen streamingdienst. Wie weet krijgen we in Nederland en België ook een aantal maanden cadeau bij aankoop van bijvoorbeeld een magazine.

Dit weekend berichtten we over Apple’s eigen filmstudio. De eerste productie daarvan gaat Masters of the Air heten en is een vervolgen op The Pacific.

Voor meer informatie over alle tot nu toe bekende series op Apple TV+ verwijzen we je graag door naar onze speciale Apple TV+-uitlegpagina.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple's tv-dienst Apple TV+ is sinds het najaar van 2019 beschikbaar, ook in Nederland en België. Het kost 4,99 euro per maand, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series komen eraan? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.