Kort iPhone-nieuws: iPhone Forensic Toolkit, Gezondheid Steve Jobs, Nokia Tube

Hacker Jonathan Zdziarski heeft zijn Forensics Toolkit aangepast voor de iPhone 3G en iPhone firmware 2.0, Steve Jobs lijdt niet aan kanker en foto's van de Nokia Tube 5800 XpressMusic lekken uit.

DetectiveHacker Jonathan laat weten dat hij de complete iPhone Forensic Toolkit werkend heeft op de iPhone 3G en op de eerste generatie iPhone. Het gebruikt een aangepaste versie van de Pwnage-bundel om de toolkit te installeren, zonder de rest van het bestandssysteem aan te tasten. Het omzeilt ook een eventueel wachtwoord dat je hebt ingesteld. Met zo’n iPhone Forensic Toolkit kunnen rechercheurs de inhoud van een iPhone onderzoeken, zonder sporen achter te laten. Dat is niet bedoeld om onopgemerkt te blijven, maar om te voorkomen dat bewijsmateriaal wordt aangetast.

Steve Jobs heeft tegen een verslaggever van de New York Times laten weten dat hij geen last heeft van kanker of een andere levensbedreigende ziekte.

Al sinds zijn optreden op WWDC gingen er geruchten dat Jobs vanwege zijn magere gestalte ernstig ziek zou zijn. Joe Nocera van de NYT was de zoveelste persoon die er een artikel over schreef maar deze keer was Jobs het blijkbaar zat: hij belde persoonlijk naar Nocera om uit te leggen dat hij niet ernstig ziek is. Omdat het gesprek off the record was, kan Nocera niet vertellen wat er precies is besproken.

Nokia TubeOver de Nokia Tube hebben we wel eens eerder geschreven: volgens Nokia zelf hét ultieme antwoord op de iPhone. Op internet zijn nu nieuwe foto’s opgedoken van het betreffende toestel, de Nokia 5800 XpressMusic. De Tube krijgt een 640 x 360 kleurenscherm, haptische (voelbare) feedback, een 3,2 megapixel camera, ingebouwde flash en een vlekgevoelig scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2008, 14:00
Categorie iDevices
Onderwerpen gezondheid, hackers, muziek, nokia, steve jobs, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.