MobileMe raakt 10% van verzonden e-mail kwijt, Apple voert 70 bugfixes uit

Apple heeft een statuspagina geopend waar meer informatie over de situatie rond MobileMe is te vinden. Inmiddels zijn 70 bugfixes uitgevoerd, maar onderweg is wel 10% van de e-mail tussen 16 en 18 juli verloren gegaan.

MobileMeApple heeft twee weken na de lancering nog steeds moeite om MobileMe goed werkend te krijgen. Achter de schermen wordt 24 uur per dag doorgewerkt om het probleem onder controle te krijgen. “The day we launched MobileMe, we had a lot more traffic to our servers than we anticipated, with the result that access to the web versions of the MobileMe applications — Mail, Contacts, Calendar, Gallery, iDisk — was temporarily unavailable”, is de uitleg op Apple’s website.

Het werd wel eens tijd dat Apple meer openheid zou geven over de situatie. Ze doen dit via een pas geopende MobileMe-statuspagina. Volgens Apple heeft de e-mailstoring gevolgen gehad voor slechts één procent van de MobileMe-gebruikers. Een storing van de mailserver zorgde er bovendien voor dat mensen lange tijd geen toegang hadden tot hun accounts. Apple voerde een restore uit, maar moet toegeven dat ongeveer 10% van de berichten die tussen 16 en 18 juli zijn verstuurd, verloren zijn gegaan.

Een bekende Apple-website merkt op dat er nauwelijks enig berouw of schuldgevoel uit de verklaringen op de statuspagina klinkt: op passieve toon wordt gesproken over issues die zich voordeden. Een tijdelijke oplossing moet er nu voor zorgen dat gebruikers weer toegang hebben tot de e-mail die ze sinds 18 juli hebben verzonden en dat ze ook nieuwe e-mail kunnen verzenden en ontvangen. De verloren geraakte e-mail is niet meer te achterhalen.

Op 1 augustus moet er weer volledige toegang zijn tot opgeslagen en ontvangen e-mail. Verder geeft Apple aan dat het team inmiddels 70 bugfixes heeft opgelost, wat de zwartkijkers onder ons tot de conclusie zal brengen dat Apple de dienst eigenlijk als beta had moeten lanceren. Of het om ernstige bugs gaat, is niet bekend omdat Apple geen uitvoerige details erover geeft. Eén bug zorgde ervoor dat mailfolders in Mail en Outlook niet werden gesynchroniseerd, een andere had te maken met weergave in de agenda.

Meer info: MobileMe statuspagina bij Apple
Via: Macworld, TiDBITS en Heise

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2008, 15:00
Categorie iOS
Onderwerp mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.