Pwnage Tool / WinPwn: Foutmeldingen bij jailbreak en unlock van je iPhone

Bij het jailbreaken en/of unlocken van je iPhone kun je onverhoopt tegen een hele serie foutmeldingen aanlopen. Michael heeft de belangrijkste foutmeldingen en bijbehorende oplossingen op een rijtje gezet.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds het uitkomen van Pwnage Tool 2.0 en WinPwn een aantal dagen geleden zijn er de nodige gebruikers die grote problemen lijken te hebben met het jailbreak- en unlockproces van hun iPhone 1.0: een rits aan vreemde foutmeldingen is hun deel. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende fouten en hoe je die kunt oplossen. Het overzicht is bedoeld voor iPhone 1.0-bezitters en geschreven door supermoderator Michael, van wie ook de custom firmware afkomstig is. We hopen dat veel gebruikers met deze extra handreiking nu alsnog probleemloos de overstap naar firmware 2.0 kunnen maken.


De foutmeldingen zijn niet in opeenvolgende nummering behandeld, omdat sommige fouten een gevolg zijn van eerdere problemen. Daarnaast komen sommige fouten alleen voor op 1e generatie iPhones en bepaalde foutmeldingen zijn ook nog eens specifiek afhankelijk van hoe je eerder je iPhone hebt unlocked.

Begrippen:

Error 16XX

Probleem: Alle Error 16XX foutmeldingen betekenen dat je iPhone in DFU staat. Je kunt de custom firmware 2.0 niet installeren als je iPhone in DFU staat; dat moet in recovery mode gebeuren.

Oplossing: Zet je iPhone uit door je vingers op de Home- en Power-knop te houden voor een aantal seconden. Als je iPhone daarna weer opstart ben je uit DFU. Om alsnog de custom firmware 2.0 op je iPhone te kunnen zetten moet je de iPhone in recovery mode zetten. Haal je iPhone van de oplaadkabel of uit de dock en schakel hem uit. Hang je iPhone nu weer aan de kabel, maar houd je vinger op de Home-knop. Als nu je iPhone weer opstart, zie je een iTunes-logo en stekker. Nu kun je verder restoren via onze handleiding.

Error 6

Probleem: Error 6 betekent dat je al eerder de officiële firmware 2.0 hebt geïnstalleerd via iTunes (of de verkeerde firmware bij de restore hebt geselecteerd). Je kunt nu helaas niet meer downgraden naar firmwareversie 1.1.4, omdat iTunes 7.7 dat niet toestaat (dus: Error 6). Je zult nu eerst moeten zorgen dat je iTunes 7.5 op je PC of Mac installeert.

Oplossing: Je moet als eerste zorgen dat je iTunes 7.5 bemachtigt. Die vind je onder andere via deze link. De volgende stappen zijn afhankelijk van of je Mac OS X of Windows gebruikt.

 • Mac OS X
  • Verwijder iTunes 7.7 met AppCleaner
  • Open op je Mac nu de volgende map: Macintosh HD > Systeem > Bibliotheek > PrivateFramework
  • In die map vind je het onderdeel MobileDevice.Framework. Gooi deze in de Prullenbak
  • Open op je Mac nu de map waar je iTunes-bibliotheekbestand wordt opgeslagen (Apple-supportdocument)
  • Hernoem het bestand ‘iTunes Library’ naar ‘Backup’
  • Start je Mac opnieuw op en leeg daarna de Prullenbak
 • Windows
  • Verwijder iTunes 7.7 via Start > Configuratiescherm > Software (zoals je elk programma deïnstalleert)
  • Open op je Windows-PC nu de map waar je iTunes-biblioheekbestand wordt opgeslagen (Apple-supportdocument)
  • Hernoem het bestand ‘iTunes Library’ naar ‘Backup’
  • Herstart je PC
 • Vervolg
  • Installeer nu iTunes 7.5
  • Zet je iPhone nu terug naar firmware 1.1.4 via de DFU-methode. Het kan zijn dat je Error 1015 krijgt, maar die fout mag je negeren.

Je bent nu weer terug op firmware 1.1.4, maar met de baseband van firmware 2.0; namelijk 04.05.04G.

Wil je nu alsnog updaten naar firmware 2.0, kijk dan in dit topic: Pwnage Tool 2.0 – Verzameltopic.

Wil je bij nader inzien toch liever met firmwareversie 1.1.4 blijven werken, dan is het noodzakelijk dat je baseband wordt teruggezet naar die van de iPhone 1.0. Je kunt dit doen met KiPhone, bijvoorbeeld via de instructies op deze website. Let er wel op dat je iPhone in recovery mode staat! Dit zou met KiPhone automatisch moeten gebeuren, maar dat is niet altijd het geval.

Heb je dat allemaal gedaan, dan kun je voor de activatie/jailbreak/unlock weer gebruik maken van de tool die je daar eerder voor hebt gebruikt (iLiberty/Pwnage 1.1/WinPwn 1.x – maar liever geen ZiPhone).

Error 5

Probleem: Na veel zweten heb je je iPhone eindelijk weer zo ver dat je op firmwareversie 1.1.4 zit. Maar toch wil je graag de upgrade doen naar 2.0. Dus iPhone weer in recovery mode en hup met die restore van de custom firmware. ERROR 5! Wat is dat nu weer??

Oplossing: Error 5 is geen fout om je druk om te maken. Gewoon je iTunes weer even updaten naar de laatste versie (7.7) en dan alsnog de restore doen met de custom firmware 2.0 volgens de handleiding.

Error 1011

Probleem: Als je Error 1011 ziet heb je helaas bijzonderheden. Je bootloader is corrupt of erger; er is sprake van een hardwarematige fout waardoor je iPhone moet worden gerepareerd.

Oplossing: Probeer voordat je je iPhone in de prullenbak smijt eerst nog even deze truc via het forum uit waarbij je je iPhone voor minimaal 24 uur in de vriezer moet leggen.

Error 1012

Probleem: ZiPhone kan ook een Error 1012 veroorzaken. Dat is een zeer corrupte baseband die zich niet na 1 keer weer laat wissen.

Oplossing: Als je op firmwareversie 1.1.4 zit kun je met KiPhone een keer of vier je baseband wissen (erase). Restore daarna opnieuw met firmwareversie 1.1.4. Je zou nu geen Error 1012 meer mogen krijgen.

Error 1 en Error 20

Probleem: Bij het restoren van firmwareversie 1.1.4 in iTunes 7.5 kun je Error 1 of Error 20 krijgen.

Oplossing: Voor het restoren van firmwareversie 1.1.4 moet je iPhone niet in recovery mode staan, maar in DFU. Zet je iPhone dus eerst in DFU-mode en probeer het dan nogmaals.

Hopelijk raak je nu wat minder in paniek als je een foutmelding krijgt. Lees nogmaals onze handleiding als je er niet uit komt en voor verdere ondersteuning kun je zoals gewoonlijk terecht in het forum.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.