Apple Watch in een taxi.

Vijf kleine watchOS 2-verbeteringen die je wellicht nog niet kende

Heb je net watchOS 2 op je Apple Watch gedownload? Dan kun je niet alleen genieten van de grote nieuwe functies zoals native apps en nieuwe wijzerplaten, maar ook andere handige kleine functies die het gebruik net even wat prettiger maken.

Gisteravond verscheen eindelijk de eerste grote update voor de Apple Watch. De belangrijkste vernieuwing in watchOS 2 is de ondersteuning van native apps, waardoor de apps voor de Apple Watch draaien op het horloge zelf. Ook kunnen ontwikkelaars nu zelf complicaties voor de wijzerplaten maken en kun je door de tijd reizen met de functie Time Travel. Toch kent watchOS 2 ook andere kleine functies die Apple’s slimme horloge net even wat prettiger maakt in het dagelijkse gebruik. In dit artikel vind je 5 nieuwe functies die je wellicht over het hoofd gezien hebt.

1. Direct terug naar wijzerplaat

Als je op de digitale kroon drukt terwijl je in het beginscherm zat, werd je in watchOS 1 en watchOS 1.0.1 teruggebracht naar de klokapp. Wilde je echt terug naar je wijzerplaat, dan moest je nog een keer op de digitale kroon drukken of er een draai aan geven om in te zoomen. In watchOS 2 word je direct naar de wijzerplaat teruggebracht op het moment dat je op de digitale kroon drukt tijdens het beginscherm. Dat scheelt toch weer een extra handeling.

2. Scherm langer actief

Tijd instellen voor actief scherm van de Apple Watch.De Apple Watch herkent de beweging die je met je pols maakt op het moment dat je de tijd wil lezen of de Apple Watch wil gebruiken, waardoor het scherm automatisch aan springt. Wil je het scherm handmatig wakker maken, dan is een tik op het scherm ook voldoende. Voorheen ging het scherm na vijftien seconden weer naar de slaapstand, maar via de instellingen kun je nu ook een langere tijd instellen. Ga in de instellingen op je Apple Watch of in de Watch-app op je iPhone naar Algemeen -> Activeer scherm. Hier vind je de optie om te wisselen tussen vijftien en zeventig seconden voor het actief blijven van je scherm. Handig als je net even wat langer de tijd nodig hebt om alle informatie van het scherm af te lezen.

3. Activiteit-herinneringen stilhouden

Apple Watch-instellingen voor stilhouden van activiteiten.Heb je een drukke dag waarin je niet gestoord wil worden of is het juist een luie zondag waar je geen zin hebt om actief te zijn, dan kun je met watchOS 2 de herinneringen die de Activiteiten-app doorstuurt voor één dag stilhouden. Ga hiervoor in de instellingen in de Watch-app op je iPhone naar Activiteit -> Eén dag geen herinneringen. Ook onder elke melding die je krijgt vind je een handige sluimer-knop waarmee je de Activiteiten-app kunt stilhouden. Hierdoor kun je in alle rust genieten van je dag, zonder dat je gestoord wordt om actief te worden.

4. Nieuwe bewegende emoji’s

Nieuwe bewegende emoji op de Apple Watch.Vind je het leuk om je vrienden te verblijden met een leuke geanimeerde emoji via de Berichten-app op je Apple Watch? Dan brengt watchOS 2 een hoop nieuwe bewegende poppetjes. Selecteer het lachende gezichtje en geef een draai aan de digitale kroon om te bladeren door nieuwe expressies. Zo is er nu ook een stoere emoji met een zonnebril, een zieke emoji met een thermometer in z’n mond en een slapende emoji. Ook de geanimeerde handen kunnen nu nieuwe gebaren uitbeelden, zoals een sarcastisch applaus en een hands up in the air-achtige beweging.

5. Verbeteringen in Muziek-app

Apple Watch Muziek-app.Tot slot kent de Muziek-app enkele handige verbeteringen ten opzichte van de eerdere versie van de Apple Watch. Zo kent het menu een knop genaamd Speel nu af, waardoor er direct een willekeurig nummer vanuit Apple Music gestart wordt. Ook bevat het hoofdmenu een Beats 1-knop, waarna direct Apple’s eigen radiostation gestart wordt. Als je in de Muziek-app naar boven scrolt, kun je gemakkelijk wisselen tussen het afspelen van muziek die op je iPhone staat en muziek die op je Apple Watch staat. Eerder was hier een Force Touch-handeling voor nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 13:40
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.