headphone-jack

Apple patenteert dunnere hoofdtelefoon-ingang (voor dunnere iPhone?)

Apple heeft een nieuwe koptelefoon-ingang en headphone jack gepatenteerd die slecht nieuws betekent voor alle bestaande koptelefoons. Aan de andere kant levert het in potentie wel een dunnere iPhone op.

Headphone-jack-patent
Apple heeft een koptelefoon-aansluiting gepatenteerd die een stuk dunner is dan degene die nu in zo’n beetje ieder apparaat zit. Is het een maatregel die Apple neemt om de volgende iPhone zo dun mogelijk te maken? Een dergelijke vernieuwde ingang zou in ieder geval slecht nieuws betekenen voor je bestaande koptelefoon.

De vernieuwde koptelefoon-ingang ziet er grotendeels hetzelfde uit, maar is aan een kant afgevlakt, zo ontdekte AppleInsider. Hierdoor zit er een recht stuk aan, waardoor de ingang wel iets weg heeft van een hoofdletter D. De bijbehorende headphone jack moet daar natuurlijk op aansluiten en heeft een soortgelijke vlakke kant.

Headphone-jack-apple

Van 3,5 naar 2 millimeter

Op de vlakke kant na heeft de plug dezelfde functies en onderdelen als degene die al jaren gebruikt wordt door zo’n beetje alle koptelefoons. De nieuwe aansluiting zou een diameter van 2 millimeter hebben. Ook lijkt er flexibel materiaal aan de binnenkant van de aansluiting aanwezig te zijn, wat slijtage en schade aan de plug moet voorkomen.

De normale koptelefoon-aansluiting met een diamater van 3,5mm die al jaren een standaard is in de industrie, zou in principe gemakkelijk vervangen kunnen worden door een kleiner exemplaar. Het grote probleem is alleen dat je hierdoor alle bestaande koptelefoons buitensluit. Zou jij een nieuwe koptelefoon aanschaffen als je daar een dunnere iPhone voor terugkrijgt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 14:39
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen koptelefoon, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.