telegram-groot

Telegram laat je nu snel reageren vanuit notificaties

Telegram voor iOS laat je nu rechtstreeks vanuit een notificatie reageren. Je hoeft de Telegram-app hiervoor niet op te starten.

Telegram snelle reactieJe hoeft de Telegram-app voortaan niet meer te openen om op een bericht te reageren. Het is vanuit de notificatie namelijk voortaan mogelijk om een reactie te tikken. Daarnaast biedt Telegram nu openbare chatkanalen, waarin je met een oneindig grote groep over van alles kunt praten.

Komt er een Telegram-bericht bovenin je scherm binnen? Dan kun je deze voortaan naar beneden vegen, zodat er een antwoordknop verschijnt. Door hier op te drukken verschijnt er een invoerveld, zodat je een snel bericht kunt tikken. Je hebt daarbij alleen maar tekst tot je beschikking. Wil je een leuke sticker sturen? Dan moet je alsnog de Telegram-app openen.

De snelle berichtenfunctie is handig, maar ook een beetje buggy. Zo moesten wij na het installeren van de update onze app in de appswitcher sluiten en opnieuw opstarten, voordat de snelle reactiefunctie werkte. Daarnaast moet je in de notificatie nog op Antwoord drukken voor je een bericht kunt typen. Daarnaast zou je helemaal niet op de knop moeten drukken: een veeg naar beneden zou genoeg moeten zijn. Dat is volgens de makers te wijten aan een bug in iOS 9, die in iOS 9.1 wordt opgelost.

Openbare kanalen en fotobewerker

Telegram heeft de verzendlijsten uit de app gehaald, om ze vervolgens te vervangen met kanalen. In deze kanalen kan iedereen meechatten over een bepaald onderwerp, of berichten lezen van een hoofdgebruiker. De makers van Telegram gaan bijvoorbeeld in een officieel Telegram-kanaal berichten sturen over updates.

De fotobewerker zit al langer in Telegram, maar heeft nu een kleine update gekregen. Het is hierdoor mogelijk om de tint, curves en vervaging van een foto aan te passen. De tools waarmee je schaduwen en highlights aanpast zijn bovendien flexibeler.

12 miljard berichten per dag

Telegram wist eerder deze week een nieuwe mijlpaal neer te zetten: de berichtendienst verwerkt nu dagelijks meer dan 12 miljard berichten per dag. Bij de onthulling van dit aantal was Telegram-CEO Pavel Durov kritisch op concurrent WhatsApp. Volgens hem zou deze concurrerende app “zuigen”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 12:13
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.