Kinderen willen een iPad of andere Apple-kerstcadeaus

Kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar willen het liefst een iPad, iPhone of ander Apple-product van de kerstman hebben.

ipad kleurBij tieners kun je niet meer aankomen met een nieuwe fiets of makeupdoos. Ze willen elektronische spullen, het liefst van Apple. Uit het meest recente Duracell Toy Report blijkt dat tweederde van de tieners tussen 13 en 16 jaar het liefst een Apple-product als kerstcadeau krijgt. Favorieten zijn de iPhone 4, iPod touch en iPad (in die volgorde). Bij de kleine kinderen blijkt ook een voorkeur voor Apple. In de leeftijd tussen 5 en 8 jaar wil 17% een Apple-product. En in de leeftijd van 9 tot 12 jaar wil 50% spullen van Apple hebben.


Ook als je de rest van de top 10 bekijkt willen de kinderen vooral spullen met een stekker of op batterijen:

  1. iPhone 4 (14%)
  2. iPod touch (13%)
  3. iPad (12%)
  4. Kinect for Xbox (6%)
  5. Zhu Zhu Pet Hamsters / Kung Zhu Hamsters (5%)
  6. Flip Video Camera (4%)
  7. Toy Story 3 Jet Pack Buzz Lightyear (4%)
  8. PlayStation Move (4%)
  9. LEGO Harry Potter Years 1-4 Video Game (3%)
  10. Barbie Video Girl (3%)
    1. Jammer voor de opdrachtgever van het onderzoek, is dat in al die Apple-producten geen batterijen van Duracell passen. De verdeling tussen jongens en meisjes blijkt redelijk hetzelfde te zijn: jongens en meisjes hebben allebei de iPhone 4, iPod touch en iPad in de top 3 staan.

      Een woordvoerder van Duracell zegt erover: “Under-16s have become totally engaged with adult technology.” Duracell ondervroeg 2.138 ouders en kinderen. Drie van de vijf ouders geeft het liefst cadeaus waarmee ze de kids tijdens de kerstdagen rustig kunnen houden. Met een iPad gaat dat zeker lukken.

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.