iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Nielsen geeft fout toe: 91 procent van iPad-bezitters downloadt apps

Nielsen heeft een onderzoek van vorige week aangepast: ze beweerden dat 32 procent van de iPad-bezitters geen apps downloadt. Maar dat moet 9 procent zijn.

app downloadNielsen bracht vorige week onderzoekscijfers naar buiten, waaruit bleek dat 32% van de iPad-bezitters nog nooit een app had gedownload. Nu heeft Nielsen stilletjes de resultaten aangepast, waardoor een heel ander beeld ontstaat. De conclusie wordt daardoor ook totaal anders: in plaats van 32 procent niet-downloaders blijkt nu opeens dat het maar om 9 procent van de iPad-bezitters gaat. Nielsen heeft geen verklaring gegeven voor de gigantische verschuiving.

De grafiek en de blogposting op de website van Nielsen zijn ook snel aangepast. In de kop boven de grafiek staat nu als conclusie:

91% of iPad owners have downloaded an app, many of them have already purchased apps

Nielsen heeft geen excuses aangeboden of een duidelijke rectificatie gemaakt. In plaats daarvan merken ze droogjes op bovenaan het artikel:

Revised 10/22/10: This article and the related download have been amended to reflect updates to the percentage of iPad users in the survey downloading apps.

Verstandige lezers weten dat ze statistieken niet altijd te serieus moeten nemen. Volgende week is er weer een onderzoeksbureau die met een iets andere vraagstelling en met een iets andere steekproef tot heel andere resultaten komt. Maar als gerenommeerd onderzoeksbureau sla je met zo’n plotselinge wijziging wel een behoorlijke flater.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2010, 13:01
Categorie Achtergrond
Onderwerpen nielsen, onderzoek, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.