Kidswatcher kinderhorloge vertelt waar je kind uithangt

De Kidswatcher is een Nederlands horloge met gps-functie, die laat zien waar je kind is. Het horloge werkt met een abonnement via het GSM-netwerk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kidswatcher-kindDe vakantie komt eraan en dat betekent dat de kids vaak op onbekende plekken gaan spelen. Misschien laat je je kind spelen op de camping of mag hij/zij wat langer buiten blijven spelen. Als je zicht wilt houden waar je kind uithangt, dan is er nu een Nederlands project voor bezorgde ouders: Kidswatcher. Dit is een kinderhorloge met locatiefunctie, zodat je via een iPhone-app altijd kunt zien waar het kind zich bevindt. Bedenker Erik Recter kwam op het idee toen hij zijn eigen kind tijdens wintersport uit het oog verloor. Sinds een jaar wordt nu gewerkt aan een oplossing. Een team van negen personen ontwerpt en ontwikkelt vanuit het centrum van Amsterdam dit kinderhorloge.

Wil je meedoen, dan moet je minimaal €39 doneren via Indiegogo. Dit geeft je het recht om de Kidswatcher twee maanden te proberen. Ben je nu al overtuigd en wil je de Kidswatcher aanschaffen, dan betaal je €119. Dat is inclusief acht maanden abonnement voor wereldwijd gebruik. Aanvankelijk krijg je een testversie, die na na de testperiode zal worden vervangen door een nieuw exemplaar. Je moet dan wel een abonnement afsluiten van 6 euro per maand. Dat abonnement is nodig omdat er een simkaart in het horloge zit, die ervoor zorgt dat het horloge altijd contact blijft houden.

kidswatcher-horloge

De Kidswatcher bestaat uit twee onderdelen: het horloge en de gratis Watcher-app. Het horloge communiceert via het gsm-netwerk met de app zodat je altijd weet waar de kinderen zijn – zolang ze dekking hebben van het mobiele netwerk. Aan de hand van gsm-masten en Wi-Fi-hotspots wordt nauwkeurig de locatie bepaald. De Kidswatcher is bedoeld voor kinderen tussen 5 en 10 jaar oud. Het idee is om de kleinste en meest betrouwbare locatietracker te maken. Geen camera, geen mp3-speler of telefoon – het enige wat dit horloge doet is de tijd aangeven en de locatie doorgeven. Het alternatief is natuurlijk dat je je kind een smartphone meegeeft naar school of naar de speelplaats, maar die gaat kapot of raken ze kwijt. Een polshorloge is dan veel handiger. De Kidwatcher werkt wereldwijd in bijna elk land waar mobiele netwerken zijn. In de toekomst willen de makers ook een SOS-dienst met meldkamer gaan aanbieden. De eerste exemplaren worden in oktober 2014 verwacht.

Meer info: Kidswatcher op Indiegogo

kidswatcher-kind

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, kinderen, locatie, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.