Qwerkywriter gaat terug in de tijd met ouderwets typemachine-toetsenbord

De Qwerkywriter lijkt op een ouderwetse typemachine, maar in werkelijkheid is het een Bluetooth-toetsenbord voor iPad en Mac.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

qwerkywriter-ipadDe Qwerkywriter is een uitvinding die meteen door kan naar het museum. Dit Kickstarter-project heeft z’n doel van 90.000 dollar met gemak gehaald: ruim 129.000 dollar werd opgehaald voor het idee, om een ouderwetse typemachine voor de iPad te maken. Het nostalgisch uitziende toetsenbord doet denken aan de machines van Remington, Underwood en Hermes – nee, niet die van de sjaaltjes en tassen, maar van de typemachines. De Qwerkywriter bevat 84 toetsen en maakt via Bluetooth verbinding met je iPad.

De Qwerkywriter is een mechanisch toetsenbord, waarbij je de toetsen echt moet indrukken. Het schrijft niet lekker, maar het roept wel meteen nostalgische gevoelens op. David Sedaris en William Gibson zijn twee hedendaagse schrijvers die nog lange tijd een typemachine bleven gebruiken, ook toen die al lang waren vervangen door de computer. De knopjes van de Qwerkywriter proberen zo goed mogelijk een oude typemachine te imiteren en ook bij de behuizing is geprobeerd om te verhullen dat het eigenlijk om een hypermodern accessoire gaat. De Kickstarter-campagne is inmiddels afgelopen, maar je kunt binnenkort de Qwerkywriter gewoon in de winkel kopen. Wat ongelooflijk is, is dat de initiatiefnemers er $289 en meer voor vroegen en dat die eerste limited editions volledig uitverkocht zijn. De Qwerkywriter is te gebruiken als toetsenbord voor de iPad en Mac.

Meer info: Qwerkywriter op Kickstarter

qwerkywriter-ipad

qwerkywriter-vooraanzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen toetsenbord, typen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.