Kerstcadeaus 2014: 10 speelse cadeaus voor kleine en grote kinderen

Het is bijna kerst, tijd voor cadeautips. iCulture selecteerde leuke spelletjes en gamecadeaus voor iPhone- en iPad-bezitters, om te lekker te ontspannen.

parrot-minidrones-zwembad
Nu de kerstdagen dichterbij komen is het hoog tijd om cadeautjes in te slaan. Eerder gaven we cadeautips voor speakers, praktische cadeaus en gezonde cadeaus, vandaag kijken we naar speelse accessoires voor kinderen en volwassenen die graag blijven spelen. Voor elke leeftijd zit er iets bij.

Skylanders Trap Team

skylanders-pakketHet zat dit jaar geheid bovenaan de verlanglijstje staan: het populaire Skylanders. Deze game speel je met fysieke speelgoedpoppetjes, die je met behulp van een speciaal platform in het digitale spel laadt. Skylanders is er al langer voor spelcomputers, maar je kunt Skylanders dit jaar ook spelen op de iPad. Handig, want je hebt er geen losse spelcomputer voor nodig. Skylanders Trap Team is een volwaardig Skylanders-spel, dat je net als de gameconsole-variant speelt met fysiek speelgoed. Geschikt voor iPad derde en vierde generatie, iPad Air, iPad Air 2 en iPad mini met iOS 7 of hoger. Zie ook onderstaande video en lees ons eerdere artikel over Skylanders op de iPad.

Prijs: van €79,99 voor €49,99

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ravensburger Reality Puzzel

ravensburger-augmented-reality-puzzleHuh, een legpuzzel heeft toch niets met iPhones en iPads te maken? Toch wel, want bij deze puzzel krijg je een heel andere ervaring. Door augmented reality komt je puzzel tot leven. Op de iPhone en iPad bekijk je verrassende videoanimaties bekijken en krijg je leuke weetjes te zien over vele bezienswaardigheden. Met de puzzel ‘Boven de daken van Parijs’ heb je een 360 graden-uitzicht vanaf de Eiffeltoren. Verschillende uitvoeringen, o.a. dierentuin, dieren in Afrika, ridderkasteel of Noorwegen. Bekijk ook onderstaande video.

Prijs: €15,95

https://www.youtube.com/watch?v=drHKWPH37P4

Logitech PowerShell voor iPhone 5

Logitech-powershell-schuin2Ooit betaalde je bijna honderd euro voor deze PowerShell, nu ligt ‘ie in de grabbelbak. Oh, en hij is ook nog MFi-goedgekeurd, dus met certificaat van Apple. Alleen al vanwege de ingebouwde 1500mAh-batterij is de PowerShell z’n geld waard. Maar je kunt er veel meer mee: de consoleachtige bediening zorgt ervoor dat je als hardcore gamer opeens veel makkelijker games kunt besturen. Gebruik krachtige, nauwkeurige analoge knoppen zoals je die van een console gewend bent, om je favoriete iOS-games (en je tegenstanders) gemakkelijker te verslaan dan met schermknoppen. Bovendien blijven je handen uit de buurt van het scherm dankzij de analoge d-pad, schoudertriggers en knoppengroep, zodat de actie optimaal in beeld is. Lees ook ons artikel over de Logitech PowerShell.

Prijs: van €99,95 voor €14,99

Vtech speeltafel

vtech-speeltafelDeze speeltafel is bedoeld voor grote en kleine ontdekkers. In het midden berg je de iPad (of een Android-tablet) op, terwijl rondom allerlei leuke speeltjes zijn aangebracht. Houdt z’n speelwaarde, ook zonder tablet. Met negen interactieve onderdelen, veertien melodietjes en gezongen liedjes en zes gratis te downloaden apps.

Prijs: van €54,99 voor €45

Tip: bij Wehkamp krijg je €7,50 korting als je actiecode ‘kerst’ gebruikt. Geldig t/m 21 december 2014 en bij een bestelling vanaf 40 euro.

Fisher Price Create & Learn

fisher-price-ipadFisher Price maakt al langer accessoires voor kinderen. Deze Create & Learn Apptivity iPad Case beschermt je iPad tegen krassen en stoten. In de App Store download je de bijbehorende app waarmee de meegeleverde alfabetkaarten tot leven komen. Je kindje leert alles over kleuren en letters, maakt puzzels, speelt minigames en leert letters schrijven. Alles draait om drie activiteiten: leren, creëren en ontwikkelen.

Prijs: van €39,99 voor €31

Orbotix Ollie

orbotix ollieGas op die Ollie! Het nieuwste speeltje van Orbotix is overal en nergens. Barrel roll, looping, flip of sprong? Ollie kan het allemaal. Je bedient hem met je iPhone of iPad. Hoe beter je wordt, hoe meer stunts Ollie laat zien. Ollie is snel als het licht. Letterlijk, want er zitten lampjes in die je van kleur kunt laten veranderen. Met de Ollie kun je verschillende games spelen. Je hebt zelfs spellen waarbij je tegen drie andere vrienden kunt strijden. Onweerstaanbaar! Ook nog verkrijgbaar: de slimme bol Sphero 2.0 van dezelfde fabrikant.

Prijs: €99,99

Tiggly Shapes

tiggly-shapesTiggly Shape helpt om je peuter vormen en kleuren te leren herkennen. Vier gemakkelijk te onthouden gekleurde vormen van rubber, met bijbehorende app. Leuk voor kinderen van 18 maanden tot 3 jaar. De vormen zijn veilig voor kinderen en stimuleren de creativiteit en kritisch denken.

Prijs: €29,95

Disney Creative Studio Deluxe

disney-stylusHet programma Disney Creativity Studio en de bijbehorende Smart Stylus voor de iPad bieden een creatieve ervaring met Disney-figuren die jij en je kinderen leuk vinden. Echte Disney-artiesten leren je hoe je jouw favoriete figuren tekent en begeleiden je met intuïtieve stap-voor-stap lessen. Je tekent daarbij met de draadloze stylus, waarmee je magische effecten kunt creëren. Meer dan twaalf tekentools.

Prijs: €49,95

Parrot MiniDrone Rolling Spider

parrot-minidrones-zwembadDit cadeautje is voor iets oudere kinderen. Met de MiniDrone Rolling Spider-robot van Parrot kun je jezelf overal vermaken. Zodra je ’m via Bluetooth op je iPhone, iPad of iPod touch hebt aangesloten, kun je de drone besturen met de FreeFlight-app. Je zult zien dat je de Rolling Spider binnen no time allerlei acrobatische toeren laat uithalen in de lucht.

Prijs: €99,95

Game Golf

Game GolfSpeelgoed voor volwassen kinderen. Game Golf is een door golfers ontwikkeld tracking- en scoresysteem voor iedereen die golft. Het bestaat uit een trackingunit, sensoren voor je clubs en een gratis app. Samen voorzien ze je per ronde van alle statistieken: je scores, de werkelijke afstanden, GIR’s, putts, slagen op de fairway en speeltrends. Allemaal op je iPhone, iPad of iPod touch. En wat helemaal mooi is: door de manier waarop Game Golf alle gegevens in beeld brengt, kun je heel eenvoudig je spel verbeteren, je behaalde prestaties delen en andere golfers uitdagen die ook deze accessoires hebben.

Prijs: €199,95

Eerder verschenen

Deze lijst is bedoeld ter inspiratie. Daardoor kan het best voorkomen dat jouw favoriete product of webwinkel niet is opgenomen. Suggesties horen we graag via Twitter (@iCulture) of ons contactformulier.

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. De inhoud van het artikel is onafhankelijk samengesteld door de redactie van iCulture.

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.