iCulture iKids logo

iKids week 51: Olafs avonturen, Toca Kitchen 2 en meer

In de iKids van 51 bespreken we Olaf, de grappige sneeuwpop uit Disney's Frozen, gaan we racen met Pepi Ride en duiken we de keuken in met Toca Kitchen 2
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoVorige week blikten we alvast vooruit op de komende kerstdagen en ook deze week is er weer een app met een winters thema bij: Olafs Avonturen. Daarmee kun je winterse spelletjes doen met Olaf, de grappige sneeuwman van Disneyfilm Frozen. Bovendien bespreken we racespel Pepi Ride, waarin kinderen met een zelfontworpen auto door allerlei werelden kunnen crossen. Kers op de taart is de opvolger van het bekende Toca Kitchen, Toca Kitchen 2. Door de nieuwe ingrediënten, gasten en kookspullen zijn er nog meer gerechten te creëren.

Olafs Avonturen

Natuurlijk heeft de sneeuwpop uit Disney-kaskraker Frozen inmiddels een eigen app, genaamd Olafs avonturen. In de applicatie, die recentelijk werd bijgewerkt met een nieuwe schaatswereld, kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar allerlei seizoensgebonden activiteiten ondernemen. Denk aan ijshockey, schaatsen of sneeuwballen gooien naar Olaf zelf. Net als in de film is het geheel prachtig geanimeerd en maakt de jolige sneeuwpop overal een grapje van. De app is Nederlandstalig en heeft naast de winter ook nog twee andere werelden in de aanbieding. De eerste levels van de winterse wereld zijn gratis, volledige seizoenen kosten €1,79 per stuk.
Olafs Avonturen

Toca Kitchen 2

Een van de populairste apps voor kinderen heeft een opvolger gekregen. In Toca Kitchen 2 kunnen kinderen wederom kokkerellen, maar in een iets andere setting. Zo krijgen jonge koks vijf nieuwe gasten om voor te koken, andere keukenapparatuur en meer ingrediënten. Ook leuk: je kunt in deze app een stuk wilder koken. Dus niet alleen de vis in de pan en het fruit in de juicer, maar ook andersom, met gebakken fruit of een vieze visjuice als resultaat. Of je gasten daar ook blij mee zijn kun je meteen zien, want bij een zuur of pittig gerecht vertrekken hun gezichten. Toca Kitchen 2 is geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar en kost vanwege het uitbrengen van de app tijdelijk €0,89.

Pepi Ride

De applicaties van ontwikkelaar Pepi zijn op deze plek nog nooit besproken en dat is eigenlijk zonde. Nu het bedrijf een fijne app zonder in-app aankopen heeft uitgebracht grijpen we dus onze kans. In Pepi Ride kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar kiezen uit vier chauffeurs: een jongetje, een meisje, een aap en een vos. Ze besturen allemaal een kaal busje, dat kan worden opgefleurd met allerlei attributen, stickers, verf en gekke wielen. Kinderen kunnen het zo bont maken als ze willen en zullen waarschijnlijk met een soort clownsauto op pad gaan. Eenmaal onderweg moeten ze obstakels ontwijken en in ieder level drie cadeautjes verzamelen. Door de verschillende werelden en het feit dat de rit steeds moeilijker wordt blijft het spel leuk en uitdagend. Een aanrader.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.