Jony Ive legt uit waarom Apple toch een stylus maakte

In een interview legt Jony Ive uit waarom de Apple Pencil ontwikkeld is, ook al was Steve Jobs sterk tegenstander van dergelijke pennetjes. Een 'pencil' is volgens Ive iets heel anders dan een 'stylus'.

Jony-ive-vanity-fairVeel mensen waren verrast dat Apple een stylus voor de iPad Pro ontwikkeld heeft, gezien de eerdere uitspraken van Steve Jobs. Bij de introductie van de iPhone in 2007 riep Steve Jobs dat er helemaal niemand zat te wachten op een stylus. Jony Ive probeert nu in een interview met Wallpaper Magazine uit te leggen dat de functie van de Apple Pencil totaal anders dan het simpelweg bedienen van het toestel.

‘Apple Pencil is geen vervanging van je vinger’

In 2007 doelde Steve Jobs op het gebruik van een stylus om de basisfuncties van het apparaat mee te bedienen. Niemand zat volgens hem te wachten om te typen en apps te gebruiken met een stylus als vervanging van je vinger. Je moet een stylus steeds opbergen en raakt het accessoire vroeg of laat kwijt.

https://www.youtube.com/watch?v=4YY3MSaUqMg

Jony Ive, Apple’s Chief Design Officer, probeert in het interview uit te leggen wat het verschil is tussen de Apple Pencil en de functie die je vinger heeft bij de bediening van het apparaat. Je vinger is bedoeld om het gehele besturingssysteem te bedienen, terwijl je de Apple Pencil gebruikt om (aan)tekeningen te maken. De Apple Pencil is daarom geen vervanging van je vinger. Gekscherend noemt hij de vergelijking om een traditioneel potlood te vervangen door een vinger die in houtskool gedoopt is, iets wat logischerwijs ook nooit is gebeurd. Er zijn dingen die je liever met een potlood dan met je vinger doet, zoals tekenen. Hij benadrukt hier nogmaals mee dat de Apple Pencil echt een andere functie heeft ten opzichte van je vinger en dat beide middelen elkaar juist aanvullen.

Apple Pencil: mail met afbeeldingen

Bekijk ook

Waarom de iPad Pro mogelijk een stylus krijgt

Volgens de laatste geruchten wil Apple een stylus voor de iPad Pro introduceren, maar waarom? We keken naar de mogelijkheden.

De benaming van de Apple Pencil heeft ook met dit verschil te maken. Bij een stylus draait het volgens Jony Ive veel meer om de technologie, terwijl het bij het woord pencil veel meer om de ervaring gaat en wat je ermee kan doen. Verder is Ive vooral enthousiast over de manier van opladen. Het enige wat nodig is, is om de Apple Pencil onderin de iPad Pro te steken. Je kunt de Apple Pencil ook via een aparte kabel opladen, maar dit vereist wel een speciale adapter.

De Apple Pencil is voorlopig lastig te verkrijgen. Er wordt beweerd dat de Apple Pencil last heeft van productieproblemen, waardoor de leveringen vertraagd zijn.

https://www.iculture.nl/gids/apple-pencil/

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.