iTunes in Microsoft Store

iTunes voor Windows 10 nu te downloaden in de Microsoft Store

Windows-gebruikers kunnen vanaf nu iTunes voor Windows 10 downloaden vanuit de Microsoft Store. Daarmee krijgen ook mensen die op Windows 10 S draaien de mogelijkheid om iTunes te gebruiken.

iTunes voor Windows 10 (S)

Apple beloofde bijna een jaar geleden dat iTunes via de softwarewinkel van Microsoft beschikbaar zou komen. De download zou eind 2017 worden uitgebracht, maar Apple stelde het uit en gaf als reden dat ze “iets meer tijd” nodig hadden om de “volledige iTunes-ervaring” te kunnen bieden. Daarna bleef het lange tijd stil, maar nu is het eindelijk zover.


Voorheen was iTunes voor Windows al beschikbaar als losse download, maar daar hadden mensen met het gesloten systeem Windows 10 S niets aan. Windows 10 S is een uitgeklede versie waarmee je alleen software kunt downloaden vanuit de Microsoft Store. Daarmee is Microsoft op desktopgebied nog nét iets strenger dan Apple. De versie is gericht op het onderwijs en gebruikers die extra bescherming willen tegen virussen, bijvoorbeeld niet-technische gebruikers en kwetsbare groepen.

iTunes voor Windows 10

Nu iTunes ook via de Microsoft Store te downloaden is, kunnen Windows 10 S gebruikers hun Apple-toestellen aansluiten en beheren, films en muziek kopen en luisteren naar Apple Music.

Verschillen met gewone iTunes voor Windows

Het downloadbestand is bijna 500MB groot en is hier te vinden. Na de installatie is eigenlijk alles zoals je in iTunes verwacht: je kunt je iPhones en iPads aansluiten en een iTunes-backup maken, je muziek beheren en aankopen doen in de iTunes Store. Deze speciale versie van iTunes gebruikt Microsoft’s Centennial technologie, een manier om Windows-apps te distribueren en te installeren via de Microsoft Store. Dergelijke apps mogen geen extra software installeren of op de achtergrond aanvullende diensten inschakelen (zoals bijvoorbeeld iCloud).

Het grote verschil met de los verkrijgbare Windows-versie van iTunes is dat updates niet plaatsvinden via Apple’s update, maar via de Microsoft Store-updater. Ben je sceptisch dat Apple allerlei ‘troep’ op je pc gaat installeren dan kun je dus beter deze Microsoft Store-versie downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2018, 8:31
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes, microsoft, windows

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.