Snapchat 3D Touch

Gerucht: ‘Het einde van 3D Touch is in zicht’ [poll]

Sterker glas in 6,1-inch LCD iPhone

Apple zou plannen hebben om over te stappen naar een nieuwe schermtechnologie voor de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm van dit jaar. Dit maakt de telefoon lichter en duurzamer, maar mogelijk moet de 3D Touch-functie sneuvelen.

De beweringen zijn afkomstig van KGI-analist Ming-Chi Kuo, die zich andermaal over de iPhone 2018 line-up van Apple heeft gebogen. Volgens Kuo krijgt de 6,1-inch iPhone dit jaar een steviger scherm, dat minder gevoelig is voor glasbreuk. Apple zou willen overstappen naar Cover Glass Sensor (CGS)-technologie, waarbij de aanraakgevoelige module verhuist van het schermpaneel naar het bovenste glaslaagje. Hierbij zal ook een thin-film sensor worden toegevoegd, waardoor de kosten van het scherm iets gaan stijgen: van $23 naar $26.


Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Einde voor 3D Touch?

Maar het betekent waarschijnlijk ook dat Apple 3D Touch achterwege laat, om de kosten te drukken. Op de twee OLED-modellen die in 2018 worden verwacht is nog wel 3D Touch beschikbaar, dus het betekent niet meteen het einde van de druksensor-technologie. Maar op termijn zou 3D Touch wel eens kunnen verdwijnen. Kuo speculeert dat CGS vanaf 2019 in alle iPhones gebruikt gaat worden. 3D Touch werd voor het eerst ingevoerd bij de iPhone 6s.

iPhone 6s met 3D Touch

Eén van de mogelijkheden om 3D Touch te redden is dat de thin-film sensor de functies van 3D Touch overneemt, al is nog onduidelijk hoe en wat. De 6,1-inch iPhone zou wel eens een interessant toestel kunnen worden voor mensen die geen €1000 of meer aan een nieuwe iPhone willen uitgeven. Volgens schattingen van Kuo gaat het toestel rond de $550 kosten, wat voor Europese begrippen rond de €600 zal betekenen. Als Kuo de waarheid spreekt zou de 6,1-inch LCD iPhone nog goedkoper worden dan de huidige iPhone 8.

Kuo heeft dan ook hoge verwachtingen van dit 6,1-inch model. Hij denkt dat het goed zal zijn voor 65 tot 75 procent van alle verkochte toestellen dit jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2018, 11:49
Bron Bron Feng
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 3d touch
31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.