Nu officieel gestart: ‘Spoken Editions’ leest artikelen voor in iTunes

Apple is officieel gestart met iTunes Spoken Editions, waarbij artikelen worden voorgelezen. Mogelijk is de dienst nodig voor de Siri-speaker die Apple aan het ontwikkelen is.

Zou jij tijdens het dagelijkse ritje naar je werk liever luisteren naar nieuws, in plaats van voorovergebogen over je schermpje te zitten? Dat kan vanaf nu, want Apple heeft officieel de ‘Spoken Editions’ in iTunes onthuld. Hiermee kun je luisteren naar voorgelezen artikelen van meer dan 40 bronnen, zoals Reuters, Wired, IGN, Jezebel, Playboy (yup, zonder plaatjes) en de Huffington Post. Het werkt ook in de Nederlandse iTunes Store, maar de voorleesteksten zijn wel in het Engels.


iTunes Spoken Editions in iTunes

Spoken Editions leest het nieuws voor

In september lekten Apple’s plannen rond ‘Spoken Editions’ al uit, nadat een webpagina per ongeluk online verscheen. Een paar dagen later kan Apple officieel het doek er vanaf trekken. Het gaat om audioversies van geschreven artikelen. Je vindt ze terug in iTunes op de desktop en in de Podcasts-app. “Te druk om je favoriete websites te lezen?” schrijft Apple op de speciale pagina in iTunes. “Ze zijn perfect om het laatste nieuws mee te krijgen terwijl we autorijden, sporten of gewoon zin hebben om achterover te leunen.”

Je vindt de nieuwe sectie op http://itunes.com/SpokenEditions.

De gesproken teksten worden geleverd door SpokenLayer, een bedrijf dat RSS-feeds omzet naar audio-opnames en bij elke publicatie een eigen stem kiest. Om de verhalen te bekostigen gaat Apple advertenties afspelen, waarbij de inkomsten met de uitgevers worden gedeeld. Het plan van SpokenLayer is om honderden afleveringen per week te maken.

Amazon Echo

Spoken Editions nodig voor Siri-speaker?

Mogelijk zit er meer achter deze plannen. Apple zou bezig zijn met een Amazon Echo-concurrent, waarmee je gesproken samenvattingen van artikelen kunt opvragen. Deze werkt volgens de geruchten met Siri en krijgt ook een camera met gezichtsherkenning, zodat de speaker de inhoud kan afstemmen op de persoon. Apple zou al prototypes van deze speaker aan het maken zijn.

Bekijk ook

'Apple's Siri-speaker bedient lampen, sloten en gordijnen, nu in prototypefase'

Apple zou nog steeds druk bezig zijn met haar eigen Siri-speaker. Volgens bronnen kun je hiermee apparaten in huis bedienen. Het product is al ruim twee jaar in ontwikkeling en bevindt zich nu in de prototypefase.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.