iPhone 7 review: iPhone 7 Plus op een tafel met oordopjes

‘3,6% van de iPhone-bezitters heeft een iPhone 7’

Hoe goed doet de iPhone 7 het ten opzichte van de iPhone 6s een jaar geleden? Uit cijfers blijkt dat de iPhone 7 zo'n twee weken na de lancering een hoger aandeel behaald heeft dan de iPhone 6s een jaar geleden. Ook de groei tijdens de tweede week bleek bij de iPhone 7 hoger.

iPhone 7 review: iPhone 7 Plus op een tafel met oordopjes
De iPhone 7 is nu ruim twee weken beschikbaar in de eerste groep landen, waaronder Nederland en België. Aangezien Apple zelf nog geen cijfers vrijgegeven heeft, is het interessant om te kijken hoe het ervoor staat met het aandeel iPhone 7 ten opzichte van andere iPhone-modellen. Twee weken na de release heeft de iPhone 7 de iPhone SE ingehaald: 3,6% van de iPhone-bezitters heeft een 7, terwijl 2,6% een SE heeft.

De cijfers laten ook laten zien dat de iPhone 7 in de eerste twee weken na de lancering sneller groeide dan de iPhone 6s een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van analysebureau Localytics.

‘Aandeel iPhone 7 groeit sneller dan iPhone 6s’

Een laar geleden wist de iPhone 6s in de eerste twee weken na de release in totaal een aandeel van 2,6% te behalen. Bij de iPhone 7 is dit nu 3,6%, exact een procentpunt hoger. Toch doet de iPhone 7 het nog niet zo goed als de iPhone 6-serie twee jaar geleden. Deze serie wist in dezelfde tijdsspanne 4% marktaandeel te behalen.

Verdeling van aandeel iPhone-modellen.

Hoewel uit deze cijfers blijkt dat de iPhone 7 het een stuk beter doet dan de vorige twee modellen, moet je ook niet vergeten dat de iPhone 7 al vanaf de eerste week in veel meer landen verkrijgbaar is. De iPhone 7 verscheen, naast de grote landen als de Verenigde Staten, Duitsland en Verenigd Koninkrijk, ook in Nederland, België, Italië en andere landen die normaal gesproken pas als tweede aan de beurt zijn.

Loyalitics heeft ook uitgezocht welk model van de iPhone 7 mensen hebben gekocht. Van de 3,6% neemt het 4,7-inch model 2,7% voor zijn rekening, terwijl de 5,5-inch Plus verantwoordelijk is voor de overige 0,9%.

iPhone-aandeel na 2 weken na de release van iPhone 7.

‘iOS 10 loopt iets achter op iOS 9’

Volgens de cijfers van Localytics loopt de adoptie voor iOS 10 iets achter op iOS 9. Twee weken na het verschijnen van iOS 10 op 13 september, staat de nieuwste versie op zo’n 40% van de toestellen geïnstalleerd. Bij iOS 9 was dit volgens Localytics nog 47%.

Bij het meten van de cijfers wordt alleen gekeken naar toestellen die geschikt zijn voor een update van de ene naar de andere versie. iPhones waarop bijvoorbeeld iOS 10 al geïnstalleerd staat, zoals de iPhone 7, zijn in deze meting niet meegerekend. De cijfers vallen daardoor wat lager uit dan vorige week, toen een ander onderzoeksbureau constateerde dat iOS 10 op bijna de helft van de iPhones geïnstalleerd stond.

iOS 10-aandeel na 2 weken.

Localytics heeft voor deze cijfers meer dan 70 miljoen iOS-toestellen geanalyseerd door mobiele websites en apps. Het onderzoeksbureau analyseert vele mobiele apps en kan op deze manier zien hoe de verdeling van iPhones precies is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 8:32
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7
Device iPhone 7

Actuele iPhone 7 deals

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.