Apple Pay gestart in Rusland met Mastercard en één bank

Apple Pay is vandaag gestart in Rusland, samen met Mastercard en één bank. Wanneer zijn Nederland en België aan de beurt?

Apple Pay is vandaag van start gegaan in Rusland, maar erg veel steun krijgt Apple er niet bij. De contactloze betaalmethode werkt alleen via Mastercard en met slechts één bank: de in Moskou gevestigde Sberbank. Er is nog niet bekendgemaakt of dit verder gaat uitbreiden. Wat winkels betreft kun je afrekenen bij Media Markt, Apple-reseller re:Store en de lokale winkelketens ATAK, Auchan, Azbuka Vkusa, Magnit, M.Video en TsUM. Apple is van plan om ook Burger King en Eldorado toe te voegen aan het lijstje.


Apple Pay in Rusland

Apple Pay in Rusland

De start in Rusland laat zien dat Apple nog wel bezig is met het uitrollen naar meer landen. De afgelopen tijd kiest het bedrijf ervoor om met een beperkt aantal partners te starten en dit in de weken daarna steeds verder uit te breiden. In Rusland is dat ook het geval. De Russen kunnen Apple Pay gebruiken voor aankopen op het web en in fysieke winkels.

Afgelopen juli kwam Apple Pay naar Zwitserland, een maand eerder naar Canada en Singapore. Toch is het alweer twee jaar geleden dat Apple Pay in de VS van start ging. Er zijn nu in totaal tien landen waar je met Apple Pay kunt betalen. Naast de al eerder genoemde vijf kan het ook in Australië, China, Frankrijk, Hongkong en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de betaalmethode naar Nederland en België komt is nog steeds niet bekend. Apple zou vooral focussen op de belangrijkste markten in Azië en Europa, maar in Duitsland is het nog niet mogelijk om met Apple Pay te betalen. Uiteindelijk wil Apple de betaalmethode aanbieden in elke grote markt waarin Apple actief is.

Apple zou in gesprek zijn over een launch in Nieuw-Zeeland, Spanje, Taiwan en Kenia.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.