iPhone XS Plus video

Video toont ‘iPhone XS en XS Plus’ in volle glorie

In een nieuwe video krijgen we een beter beeld van de 2018 iPhones. Maar zal Apple de nieuwe modellen echt iPhone XS en iPhone XS Plus gaan noemen?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Update september 2018: Inmiddels is er overtuigend bewijs dat de nieuwe iPhones inderdaad iPhone XS gaan heten.

iPhone XS?

Niemand weet nog hoe de 2018 iPhones gaan heten. De Britse accessoirehandelaar MobileFun heeft wel een idee: het gaat iPhone XS worden voor de opvolger van het huidige topmodel met 5,8-inch scherm. De grotere uitvoering met 6,5-inch scherm heet dan iPhone XS Plus en voor het goedkoopste model met 6,1-inch LCD-scherm heeft Apple geen eigen naam bedacht. Die gaat gewoon ‘iPhone’ heten, wat in de praktijk nogal onduidelijk is. Veel mensen zullen daarom de naam ‘iPhone 2018‘ gaan hanteren, om onderscheid te maken met de modellen die volgend jaar komen. MobileFun heeft een filmpje gemaakt waarin ze nieuwe dummy’s laten zien. Het kleinste model – dat volgens de winkel dus iPhone XS gaat heten – is vrijwel identiek aan de huidige iPhone X.

iPhone XS Plus als grootste model

Het grotere 6,5-inch model zou dan iPhone XS Plus gaan heten. De verdere informatie die je in het filmpje te zien krijgt is al grotendeels bekend. Er zijn ook al meerdere foto’s en video’s van dummy’s verschenen. Eerder vandaag ging het gerucht dat de 6,1-inch iPhone weliswaar in een dualsim-uitvoering op de markt komt, maar alleen in China.

De video laat wel mooi duidelijk zien hoe groot de nieuwe modellen zijn. Erg goed lukt het niet voor Apple om die geruchten binnenshuis te houden, ook al dreigde het bedrijf eerder dit jaar met zware maatregelen tegen informatielekkers.

Als de nieuwe naam klopt, dan zal de iPhone XS vooral snelheidsverbeteringen brengen ten opzichte van het huidige model. Vandaar de letter S. De afmetingen blijven hetzelfde.

Lees in ons overzichtsartikel meer over alle 2018 iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2018, 10:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2018 iPhone

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.