iPhone Xr

iPhone XR prijs en aanbiedingen: zo vind je de beste prijzen

De prijs van de iPhone XR maakt het een aantrekkelijk toestel voor mensen die een goed toestel zoeken, maar niet te veel willen betalen. Check hier alle info over de iPhone XR prijs, aanbiedingen en deals bij providers en webwinkels.

De iPhone XR bevat bijna alle functies die je ook op de duurdere iPhone XS (Max) vindt, maar met een veel aantrekkelijker prijskaartje. Hieronder vind je de officiële iPhone XR prijzen bij de Apple Store bij introductie, maar je bent veel goedkoper uit als je bij winkels als Bol.com of MediaMarkt kijkt. Het loont dan ook de moeite om de iPhone XR prijzen te vergelijken.

Inmiddels is dit toestel opgevolgd door de iPhone 11. Hier vind je meer informatie:

iPhone XR prijs bij Apple

Dit waren de officiële iPhone XR prijzen in Nederland bij de introductie. Apple verkoopt dit toestel nog steeds.

In de loop van de tijd is dit toestel steeds verder in prijs verlaagd. Dit zijn de officiële adviesprijzen bij Apple:

iPhone XR 2018 2019 2020
64GB €859 €709 €589
128GB €919 €759 €639
256GB €1029

Tegenwoordig liggen de prijzen een stuk lager, zoals je hieronder kunt zien.

Actuele iPhone XR prijzen

Via andere winkels kun je vaak lagere iPhone XR prijzen vinden, zeker op het moment dat het toestel al wat langer in de winkel ligt. Kijk hiervoor ook even in ons overzicht iPhone XR los toestel. Het bijzondere van de iPhone XR is dat je kunt kiezen uit zes verschillende kleuren: zwart, wit, rood, geel, koraal en blauw – en daar kun je slim van profiteren.

Bij sommige winkels zijn de prijzen per kleur verschillend, zodat je goedkoper uit kan zijn als je voor blauw in plaats van geel kiest. Kijk dus ook goed naar de kleur!

Bij Apple is de iPhone XR prijs voor elke kleur namelijk hetzelfde, maar bij andere winkels zijn er vaak verschillen te vinden. Heeft een winkel een grote voorraad iPhone XR in de kleur wit op de kop kunnen tikken? Dan kan die uitvoering soms een paar tientjes goedkoper zijn dan de zwarte modellen. Uit onze poll bleek dat iCulture-lezers vooral voor zwart en rood gaan.

iPhone XR prijs

iPhone XR prijs met abonnement

Vind je de prijs van de iPhone XR nog wat te hoog, dan zou je ook kunnen kiezen voor een iPhone XR met abonnement. Vaak betaal je dan een deel van de toestelprijs en de rest gedurende de looptijd. Dat betekent dat je een vast maandbedrag hebt.


Wat is een goede prijs voor de iPhone XR?

Met een iPhone XR heb je een degelijke smartphone in handen, die jarenlang meegaat. Ben je van plan om de iPhone XR zelf voor langere tijd te gaan gebruiken, dan is het slim om vooraf goed na te denken over de hoeveelheid opslag en de kleur. Wij raden aan om voor 128GB opslag te kiezen.

iPhone XR prijs

Maak je gebruik van iCloud dan kan het vaak goedkoper zijn om de hoeveelheid opslag wat uit te breiden voor een laag bedrag per maand. Veel mensen vinden het onzin om voor online opslag te betalen en blijven vasthouden aan de gratis 5GB iCloud-opslag, maar het kan toch zin hebben om voor 12 euro per jaar wat extra opslag erbij te nemen zodat je voldoende hebt aan een 64GB iPhone XR. De sprong van 64GB naar 128GB kost je 60 euro extra, dus je kunt zelf narekenen wanneer het voor jou zin heeft. Zit je elke dag lang in de trein en wil je offline films kijken, dan kan een geheugen-upgrade best zin hebben.

Momenteel zul je nog weinig aanbiedingen voor de iPhone XR vinden, maar als je wat langer wacht zul je ongetwijfeld acties voor de 128GB iPhone XR vinden die onder de 900 euro liggen.

iPhone XR prijzen vergelijken

Verder lezen

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2020