Notities-app in iOS 13

De Notities-app in iOS 13 is vernieuwd: dit zijn de zes grootste verbeteringen

De Notities-app in iOS 13 krijgt talloze nieuwe functies, waardoor het nog beter te gebruiken is voor je dagelijkse aantekeningen, verslagen en lijstjes. De nieuwe checklist-functies helpen om zicht te houden op dingen die je nog moet doen en met gedeelde mappen kun je zorgen dat anderen jouw notities rond een bepaald onderwerp ook kunnen zien.

Vernieuwingen in de Notities-app in iOS 13

De standaard Notities-app op de iPhone en iPad heeft lang niet zoveel opties als apps van derden. Maar in iOS 13 komen er toch weer interessante nieuwe functies bij, die er wellicht voor gaan zorgen dat je deze app eens wat vaker opent. De standaardfuncties worden verder verbeterd en er komen nieuwe functies bij die het gebruik net iets prettiger maken. Je kunt er vanaf dit najaar gebruik van maken als iOS 13 voor iedereen beschikbaar komt, terwijl ontwikkelaars nu alvast met de iOS 13 beta aan de slag kunnen. Vind je het te riskant om nu alvast de beta te proberen, dan krijg je met dit artikel in ieder geval een goede indruk wat je kunt verwachten van de aanstaande Notities-app!


#1 Nieuwe galerijweergave
Het bekijken van je notities wordt een stuk leuker in de nieuwe galerijweergave. Je ziet je notities als visuele plaatjes, zodat je gemakkelijker de notitie kunt vinden die je zoekt. Vooral bij notities met foto’s, tekeningen en handgeschreven teksten ziet het er mooi uit. Dit is meteen ook de grootste visuele verandering in de Notities-app.

Notities-app: galerij-weergave en geneste mappen

#2 Submappen maken
Je kunt je notities nu organiseren in mappen en daaronder weer geneste submappen maken. Zo kun je meer orde aanbrengen in een grote collectie notities. Je kunt deze mappen nog gemakkelijker beheren.

#3 Gedeelde mappen
Voorheen kon je een losse notitie delen met anderen. Nu is het ook mogelijk om mensen toegang te geven tot alle notities in een bepaalde folder. Zij kunnen hierin hun eigen notities en bijlagen toevoegen, maar ze kunnen ook submappen maken.

Notities-app: mappen delen en alleen-lezen

#4 Alleen-lezen voor notities
In iOS 12 kun je notities delen met anderen, waarbij ze ook meteen rechten hebben om de tekst te bewerken. Dit gaat in iOS 13 veranderen: je krijgt dan ook de mogelijkheid om notities en complete mappen met anderen te delen in view-only-weergave. Anderen kunnen dus wel de inhoud zien, maar ze kunnen geen wijzigingen aanbrengen.

#5 Betere zoekfunctie
Hoe meer mappen en notities je maakt, hoe lastiger het wordt om iets terug te vinden. Je kunt gelukkig in iOS 13 gebruik maken van een krachtiger zoekfunctie, die ook herkent wat er op de afbeeldingen te zien is. Heb je een foto van een paard toegevoegd, dan kun je dus (net als in de Foto’s-app) zoeken naar ‘paard’. Je kunt ook specifieke tekst in een item vinden, bijvoorbeeld een gescande factuur of kassabon. Er verschijnen zoeksuggesties in beeld, waarop je kunt tappen.

Notities-app: zoeken en checklists

#6 Nieuwe opties voor checklists
In iOS 13 krijg je ook meer opties om checklists te maken. Je kunt ze verslepen met drag-and-drop en opzij vegen om ze verder te laten inspringen. Ook kun je afgevinkte items naar de onderkant van de lijst verplaatsen.

Ook handig: als je alle items in een checklist hebt afgevinkt en je wilt het opnieuw gebruiken, dan kun je met één tik alle items weer uitvinken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een paklijst voor je koffer hebt gemaakt, die je telkens bij elke vakantie weer wilt gebruiken.

Uiteraard kun je voor het maken van checklists ook gebruik maken van de vernieuwde Herinneringen-app in iOS 13, want ook die krijgt een flinke make-over. Meer over de Notities-app lees je in onze algemene tip:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2019, 13:45
Categorie Apps
Onderwerp notities
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.