iPhone SE duurtest

Zo robuust is de iPhone SE ten opzichte van de iPhone 6s

Hoe waterbestendig is de iPhone SE en hoeveel kans heb je op schade bij vallen? Uit een test is goed welke stappen Apple heeft gemaakt om de nieuwste iPhones robuuster te maken.

Zodra er een nieuwe iPhone op de markt komt, zijn er altijd wel wat partijen die het toestel in de blender gooien, proberen krom te buigen of in een bak water gooien. Zo ook bij de iPhone SE. De verzekeraar SquareTrade beloot het professioneel aan te pakken, door een video te maken over de belastbaarheid van de iPhone SE. Eerder onderwierpen ze al de iPhone 6s en Galaxy S7 aan een test om de robuustheid te meten. De conclusie: als je een waterdicht toestel zoekt dat niet buigt, moet je niet bij de iPhone SE zijn.

iPhone SE duurtest

De iPhone SE presteert namelijk toch iets slechter dan de iPhone 6s. Wat waterbestendigheid betreft komt dat waarschijnlijk omdat Apple juist bij de iPhone 6s veel meer maatregelen heeft genomen, bijvoorbeeld door het afschermen van vitale onderdelen met siliconenrubber.

Dit zijn de resultaten:

Waterbestendigheid: Hier werd gemeten hoe lang de iPhone het uithield bij onderdompeling in 1,5 meter diep water.

  • iPhone SE: toestel schakelt uit in minder dan 60 seconden.
  • iPhone 6s: na 30 minuten functioneert het toestel nog steeds.

Gevoeligheid voor krassen: dit werd gemeten door de iPhones 30 seconden te laten ronddraaien in een harde metalen doos, die steeds werd gekanteld. Dit simuleert het stoten van de iPhone tegen allerlei objecten.

  • iPhone SE: kleine krassen aan de zijkanten.
  • iPhone 6s: geen schade.

Valbestendigheid: de iPhones werden van een hoogte van 180 cm op de grond gegooid op een harde vloer, met het scherm naar beneden en

  • iPhone SE: scherm direct kapot bij vallen op het scherm. Bij vallen op de zijkant raken het scherm en de behuizing na 10 keer vallen los van elkaar.
  • iPhone 6s: scherm direct kapot bij vallen op het scherm. Bij vallen op de zijkant zijn er na 10 pogingen alleen krasjes en andere kleine schade te zien.

Het grote verschil tussen beide toestellen laat vooral zien welke sprongen vooruit Apple heeft gemaakt in het water- en valbestendiger maken van van de toestellen. Omdat de iPhone SE op de behuizing van een ouder model is gebaseerd, zal Apple er niet te veel moeite in hebben gestoken om de vernieuwingen op het gebied van water- en stootbestendigheid ook in dit model door te voeren.

Eerder schreven we al uitgebreider over de verschillen tussen iPhone SE en iPhone 6s.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2016, 18:16
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone SE, waterdicht
Device iPhone SE

Actuele iPhone SE deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.