Microsoft Authenticator inloggen met Touch ID.

Inloggen bij Microsoft-accounts kan nu met je iPhone, zonder wachtwoord

Met Microsoft Authenticator kun je met je iPhone inloggen bij je Microsoft-accounts. Je hebt dan geen wachtwoord of cijfercodes meer nodig, want je logt gewoon in met Touch ID. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Microsoft Authenticator inloggen met Touch ID.
Microsoft heeft een nieuwe manier van inloggen beschikbaar gesteld voor haar Microsoft-accounts. Door gebruik te maken van de Microsoft Authenticator-app hoef je geen wachtwoord meer in te voeren, maar bevestig je een inlog met je telefoon door gebruik te maken van Touch ID. Je hoeft daardoor geen wachtwoorden over cijfercodes over te tikken.

Inloggen zonder wachtwoord bij Microsoft

Met de Microsoft Authenticator-app was het al mogelijk om cijfercodes te genereren voor allerlei diensten die dit ondersteunen, zoals Google, Facebook en Dropbox, maar in combinatie met Microsoft-accounts komt de app nu extra goed van pas. Als je de Microsoft Authenticator-app gebruikt, hoef je geen enkel wachtwoord meer in te voeren. Het enige wat je hoeft te doen, is om je Microsoft-account eenmalig toe te voegen aan de Authenticator-app. De app werkt verder als volgt.

Microsoft Authenticator inloggen.

Zodra je ergens inlogt met je Microsoft-account, bijvoorbeeld in Outlook op de desktop, vul je zoals altijd je e-mailadres in. Vervolgens kies je voor de optie Gebruik de Microsoft Authenticator-app. Daarna ontvang je een pushbericht op je iPhone van de Authenticator-app. Je kunt vanuit het pushbericht de inlogpoging goedkeuren of afwijzen. Als je deze goedkeurt, word je naar de app gebracht en gebruik je Touch ID om daadwerkelijk in te loggen.

Op deze manier hoef je geen wachtwoorden te onthouden of cijfercodes over te typen, wat het inloggen volgens Microsoft een stuk eenvoudiger maakt dan tweefactorauthenticatie of het invoeren van een wachtwoord. Als je toch liever je wachtwoord wil gebruiken, dan kun je hier tijdens het inloggen alsnog voor kiezen. De optie om in te loggen met je iPhone is automatisch geactiveerd als je een nieuw account toevoegt. Maak je al gebruik van de Authenticator-app, dan kun je via de instellingen deze nieuwe inlogmethode inschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2017, 11:10
Categorie Apps
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.