iPhone-6s-2gb-ram

‘Samsung levert vanaf 2017 OLED-schermen voor iPhone’

Krijgt de iPhone dan toch in 2017 een OLED-scherm? Apple zou een deal gesloten hebben met Samsung, die vanaf volgend jaar OLED-schermen levert voor een 5,5-inch iPhone.

Er is op iCulture al veel geschreven over OLED-schermen in de nieuwe iPhone en vandaag kunnen we daar weer een nieuw hoofdstuk aan toevoegen. De website Korea Herald heeft van anonieme bronnen vernomen dat Samsung vanaf 2017 zo’n 100 miljoen OLED-schermen gaat leveren.

iPhone-6s-2gb-ram

‘OLED-schermen voor 5,5-inch iPhone’

De bronnen melden dat het vooralsnog alleen gaat om OLED-schermen voor een 5,5-inch iPhone. Dit zou betekenen dat alleen de de iPhone Plus-modellen uitgerust gaan worden met deze nieuwe schermtechniek, in ieder geval in 2017. Apple zou ook voor een andere producent kunnen kiezen voor het 4,7-inch model, maar daar is verder geen melding over gedaan.

Met de deal zou $2,59 miljard gemoeid zijn, omgerekend zo’n €2,3 miljard. Voor de levering van OLED-schermen zijn al meerdere partijen naar boven komen drijven. Naast Samsung zouden ook LG en AU Optronics nieuwe schermen leveren voor toekomstige iPhones. Toentertijd werd gesproken over een levering in 2018, waardoor het nog wel even zou duren voordat Apple de OLED-techniek zou gebruiken.

OLED al in 2017

Het bericht van vandaag komt overeen met een gerucht van een maand geleden, waarin gesproken werd dat de iPhone al in 2017 voorzien zou worden van een OLED-scherm. Ook toen werd gesproken over dat niet alle modellen een OLED-scherm zouden krijgen, maar dat dit beperkt wordt tot de premium modellen. Of dat een iPhone Plus of eventueel een iPhone Pro gaat worden, blijkt niet uit de berichten. Momenteel heeft de Apple Watch al een OLED-scherm, waardoor het scherm onder andere diepere zwarttinten kan tonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2016, 9:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.