iPhone 8 geen homeknop

‘iPhone van 2017 heet iPhone 8, hardware wordt ontwikkeld in Israël’

De iPhone van 2017 gaat volgens bronnen de iPhone 8 heten en wordt ontwikkeld in een Israëlisch kantoor van Apple. Er zou gewerkt worden aan hardware-onderdelen van de nieuwste iPhone.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 8 geen homeknop
Hoewel de iPhone 7 twee weken na release nog steeds niet altijd even goed verkrijgbaar is, denkt Apple natuurlijk al weer druk na over de opvolger van de iPhone 7. Deze zou niet de naam iPhone 7s krijgen, maar simpelweg iPhone 8 heten. Volgens bronnen tegenover Business Insider zou Apple in haar Israëlische kantoor in Herzliya bezig zijn met de ontwikkeling van de iPhone 8. Apple werkt daar aan enkele onderdelen van het toestel.

iPhone 8 ontwikkeld in Israel

Business Insider sprak met een anonieme medewerker die niet al te veel prijs kon geven over alle activiteiten die zich in het Israëlische kantoor afspelen. Volgens de medewerker zou er in dat kantoor gewerkt worden aan allerlei nieuwe Apple-producten, waaronder dus de iPhone 8. De iPhone 8 wordt bovendien specifiek bij naam genoemd, wat er op duidt dat de volgende iPhone geen iPhone 7s zal gaan heten. Echter is het altijd lastig te bepalen in hoeverre dit juist is. Medewerkers op dit soort locaties weten vaak niet alles van Apple’s specifieke plannen. Bovendien kan Apple een naam van een product altijd nog wijzigen. Wel zou de iPhone van 2017 veel vernieuwingen bevatten.

De medewerker kon niet veel verklappen, maar hij vertelde wel dat de iPhone 8 wederom een betere camera gaat krijgen. Dit is geen verrassing, omdat Apple bij elke nieuwe iPhone de camera flink verbetert. In ieder geval zou er op deze specifieke locatie aan de hardware-kant van de iPhone 8 gewerkt worden. De daadwerkelijke fabricage van het toestel vindt op een andere plek plaats. In de fabriek zouden ongeveer 800 mensen werken en volgens Tim Cook is het de op één na grootste R&D-locatie ter wereld.

Meer over iPhone 8

De iPhone 8 zou onder andere een nieuw design krijgen waarbij de schermrand nagenoeg zou verdwijnen. Ook een geïntegreerde homeknop in het scherm behoort volgens geruchten tot de mogelijkheden. In de iPhone 7 heeft Apple de homeknop al niet-klikbaar gemaakt, wat slechts een eerste stap zou zijn naar een compleet geïntegreerde homeknop in het scherm van het toestel. Ook een irisscanner zou op de planning staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2016, 12:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.