iPhone in 2017: geen homeknop, speciaal model voor Japan

Apple wil in 2017 de homeknop weglaten en een speciaal model voor Japan ontwikkelen, waarmee je contactloos kunt afrekenen in het openbaar vervoer.

Er is al wel vaker gezegd dat Apple de homeknop volgend jaar wil laten vervallen. Nieuwe informatie van Mark Gurman van Bloomberg onderstreept dat nog eens. De iPhone die in 2017 op de markt komt, heeft geen homeknop meer en er zal ook een speciaal model komen voor Japan, dat geschikt is voor het veelgebruikte FeliCa-betaalsysteem.

iPhone 2017 homeknop

iPhone in 2017: geen homeknop

Wij zitten momenteel nog te wachten op de onthulling van de eerstvolgende nieuwe iPhone in september, maar ondertussen is Apple al plannen aan het maken voor volgend jaar. Het zou gaan om een flinke restyling, waarbij de homeknop zal sneuvelen, zeggen insiders. Dat sluit aan bij eerdere berichten van de Wall Street Journal, waarin werd gezegd dat de iPhone in 2017 een frontje krijgt dat volledig van glas is gemaakt. De homeknop zit dan in de weg. Ondertussen is Apple-toeleverancier Foxconn druk aan het testen met behuizingen die volledig van glas zijn gemaakt. Bovendien zegt KGI-analist Ming-Chi Kuo dat Apple in 2017 een iPhone van glas gaat maken.

Bij iCulture-lezers valt zo’n volledig glazen iPhone wel in de smaak. Uit onze poll van een paar dagen geleden kwam het huidige materiaal (aluminium) met 27% van de stemmen op de derde plaats. Jullie zien liever een iPhone van glas (35%) of van keramisch materiaal (33%).

iCulture peilt: materiaal iPhone 2017

Bij de nieuwe iPhone van 2017 ligt de nadruk op het scherm. Apple zoekt naar manieren om dit groter te maken, zonder dat de behuizing veel groter wordt. Door de homeknop in het scherm te integreren scheelt dat in ieder geval een twee centimeter brede rand onder het scherm. Verder zou Apple in 2017 ook willen overstappen op een OLED-scherm, maar vermoedelijk alleen in de duurdere modellen.

iPhone 2017 betaalsysteem Japan

Speciaal model voor Japan

Apple zou ook plannen hebben om een speciaal model iPhone voor Japan te ontwikkelen, die voorzien is van de FeliCa-betaaltechnologie. FeliCa is ontwikkeld door Sony en een populaire manier om met tap-to-pay af te rekenen in het openbaar vervoer. FeliCa werkte aanvankelijk met smartcards met RFID-chip, maar tegenwoordig werkt het ook op smartphones. Je kunt meerdere FeliCa-kaarten op je toestel registreren, zodat je zakelijke ritten en privéreizen kunt scheiden. Ook kun je je tegoed via je smartphone opladen. Japanse iPhone-bezitters kunnen overigens al gebruik maken van FeliCa-accessoires, zoals hoesjes waarin een chip is verwerkt. FeliCa wordt ook geaccepteerd bij allerlei winkels, snoepmachines en andere verkooppunten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2016, 8:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen homeknop, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.