Irisscanner voor beveiliging.

‘iPhone krijgt in 2017 al irisscanner en glazen behuizing’

De iPhone die in 2017 verschijnt, zou al voorzien worden van een irisscanner. Daarnaast zou Apple zich voorbereiden op een nieuwe afgeronde glazen behuizing voor deze nieuwere iPhone.

Hoewel Apple bijna op het punt staan om de iPhone 7 te onthullen, wordt er nu alweer gesproken over de iPhone van volgend jaar. Volgens Digitimes zou Apple namelijk in 2017 al een irisscanner willen toevoegen aan de iPhone. Deze is bedoeld als aanvulling op of vervanging van de Touch ID-sensor.

Irisscanner voor beveiliging.

Irisscanner al in iPhone van 2017

Berichten over een irisscanner in de iPhone zijn niet nieuw. Eind juli schreven we ook al over een irisscanner in de iPhone, wederom op basis van bronnen bij Digitimes. Toen werd echter nog beweerd dat de irisscanner pas in 2018 onderdeel zou uitmaken van de iPhone, terwijl er nu sprake zou zijn van het leveren van de benodigde onderdelen in 2017.

Het zou gaan om het Taiwanese bedrijf Xintec, dat verantwoordelijk wordt voor de chips die nodig zijn voor irisscanners. De massaproductie zou in 2017 van start gaan. Met de irisscanner krijg je toegang tot je iPhone zonder dat je een code in hoeft te tikken of je vinger op de Touch ID-knop hoeft te leggen. Ideaal als de iPhone in 2017 helemaal geen homeknop meer heeft.

Gebogen glazen behuizing voor 2017-iPhone

Andere belangrijke onderdelen van de iPhone 8 bestaan volgens bronnen uit een OLED-scherm, draadloos opladen en een glazen behuizing. Laatstgenoemde optie wordt ook door Digitimes aangehaald, want volgens bronnen zou de iPhone in 2017 een behuizing van gebogen glas krijgen. De behuizing zou al goedgekeurd zijn door Apple, waarbij de techniek afkomstig is van Foxconn Technology.

Meer over de iPhone van 2017, die we op dit moment voor het gemak de iPhone 8 noemen, is de tiende generatie iPhone die Apple uit zal brengen. Om dit te vieren staan er grotere vernieuwingen gepland dan bij de iPhone 7 van dit jaar. Deze wordt volgende week woensdag onthuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2016, 17:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.