Apple's nieuwe Battersea campus in Londen

Apple breidt uit in Londen: nieuw hoofdkantoor in voormalige energiecentrale

Apple verhuist in 2021 naar een voormalige elektriciteitsgenerator aan de rivier de Thames in Londen. Die moet plaats bieden aan ruim 1.400 medewerkers die nu verspreid over de stad werken. De nieuwe locatie is een van de grootste van Apple buiten de Verenigde Staten.

Apple mag dan een grote nieuwe campus in Cupertino bouwen, ook in Europa is Apple nog lang niet uitgegroeid. In 2021 wil het bedrijf een geheel nieuw hoofdkantoor in Londen gaan betrekken. Het nieuwe hoofdkwartier vervangt de verschillende locaties in de Britse hoofdstad van waaruit Apple op dit moment nog opereert. Dat meldt de Britse krant Evening Standard. Het Europese hoofdkwartier in Ierland blijft daarnaast gewoon bestaan.


Apple's nieuwe Battersea campus in Londen

Apple’s nieuwe campus in Londen: Battersea Power Station

De nieuwe locatie is Battersea Power Station, een voormalige elektriciteitsgenerator aan de oever van de rivier de Thames. Het gebouw wordt na 33 jaar volledig gerenoveerd, een project dat omgerekend zo’n 10 miljoen euro kost. Het plan is dat Apple de zes hoogste verdiepingen van het nieuwe gebouw gaat betrekken, waarin daarnaast onder meer huizen, winkels en andere kantoren gevestigd worden. Door de vele ramen heeft het gebouw veel weg van een soort kathedraal.

Een van de grootste locaties ter wereld

In Londen werken ruim 2.500 medewerkers, waarvan zo’n 1.100 in de Apple Stores. Apple’s nieuwe plek in Londen moet plaats bieden aan ruim 1400 medewerkers. Zij werken nu verspreid over acht verschillende locaties in de Britse hoofdstad, waaronder de verschillende Apple Stores. Alle staffuncties zoals financiën en human resources zullen naar de nieuwe locatie verhuizen. Daarmee zou het buiten de Verenigde Staten een van de grootste locaties ter wereld worden. In een verklaring tegenover de krant laat Apple weten dat het uitkijkt naar de opening van haar “nieuwe Londen campus”. Apple spreekt over “een van de bekendste herkenningspunten” van de Britse hoofdstad. “Dit is een geweldige kans om ons gehele team vanuit één locatie te laten samenwerken en tegelijkertijd de renovatie van een buurt met een rijke historie te kunnen ondersteunen.”

Het huidige Battersea Power Station in Londen

Doorgroeien
Apple zou meer dan een jaar over de deal onderhandeld hebben. De 50.000 vierkante meter die Apple in totaal zal gaan huren wordt omschreven als een van de grootste kantoordeals in Londen van de afgelopen twintig jaar. Terwijl bijvoorbeeld financiële instellingen overwegen om Londen door de Brexit te verlaten, kiest Apple er juist voor om verder uit te breiden. Een beslissing die de kersverse Londense burgemeester Sadiq Khan zeer waardeert: “Ik ben verheugd dat Apple Battersea Power Station gaat betrekken en daarmee nieuwe banen en economische voorspoed voor Londen helpt creëren.” De nieuwe locatie biedt plaats aan ruim 3.000 mensen, dus er zijn nog voldoende doorgroeimogelijkheden voor Apple in Londen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2016, 17:26
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple campus, londen
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.