iPhone 7 kleuren

Levertijden iPhone 7 nog steeds enkele weken, maar Apple verhoogt productie

Apple zou volgens bronnen meer iPhone 7-onderdelen besteld hebben. Dit blijkt ook wel nodig, want de iPhone 7 heeft momenteel nog steeds levertijden van minimaal enkele weken.

iPhone 7 kleuren
De iPhone 7 is inmiddels bijna twee weken in Nederland verkrijgbaar, maar het is helaas nog niet een kwestie van naar de Apple Store gaan en met een gloednieuwe iPhone 7 de deur uitlopen. De levertijden van de iPhone 7 zijn in veel gevallen nog steeds lang, van enkele weken tot enkele maanden. Apple lijkt hier wat aan te willen doen en verhoogt het aantal bestellingen van iPhone 7-onderdelen, aldus bronnen tegenover Digitimes.

iPhone 7 levertijden nog steeds enkele weken

Als je nu rechtstreeks bij Apple een iPhone 7 bestelt, dan moet je daar in veel gevallen nog drie tot vier weken op wachten. Slechts bij enkele modellen heb je geluk en kun je vandaag nog in het bezit komen van een iPhone 7 via de reserveringspagina. De 256GB iPhone 7 is bijvoorbeeld op te halen bij elke Nederlandse Apple Store. De kleur maakt daarbij niet uit, want zelfs de gitzwarte versie van deze duurste iPhone 7 is vandaag nog op te halen in Amsterdam, Haarlem of Den Haag. De 128GB iPhone 7 is alleen nog op te halen in roségoud, goud of zilver. Wil je een matzwarte, dan kun je nog terecht bij de Apple Store in Haarlem. De 32GB-versie is alleen nog beschikbaar in roségoud. Wil je een iPhone 7 Plus, dan kun je alleen in Haarlem nog een zilvere 256GB-versie in huis halen.

Levertijden van de iPhone 7 Plus bij de Apple Store.

Qua levertijden bij een online bestelling is dit bij de iPhone 7 in alle gevallen twee tot drie weken. Voor de iPhone 7 Plus is dit voor elke opslagcapaciteit momenteel drie tot vier weken, waardoor je dus rond eind oktober in het bezit kunt zijn van een iPhone 7 Plus. Tenzij je kiest voor de nieuwe gitzwarte versie, want deze wordt nog steeds pas in november geleverd. Apple lijkt in ieder geval wat te gaan doen aan deze langere levertijden, want het aantal bestellingen van iPhone 7-onderdelen lijkt te zijn verhoogd.

‘Apple verhoogt bestellingen iPhone 7-onderdelen’

Voor het vierde kwartaal zou Apple 20 tot 30% meer iPhone 7-onderdelen besteld hebben dan in eerste instantie gedacht was. Dit blijkt uit Taiwanese bronnen die de touchscreens maken. Apple bestelt deze onderdelen bij TPK Holding en General Interface Solution, maar laatstgenoemde zou nu meer orders ontvangen hebben. Door de toename in orders zouden de inkomsten van GIS hoger komen te liggen. In totaal zou Apple in de tweede helft van 2016 zo’n 80 tot 84 miljoen iPhone 7-modellen verschepen. Dit is wel lager dan de 85 tot 90 miljoen stuks van de iPhone 6s. Dit komt overeen met berichten van eerder deze week, waarin gesproken werd over tussen de 80 en 85 miljoen stuks. Toch denkt analist Ming-Chi Kuo dat dit aantal lager ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2016, 12:48
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7
Device iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.