iPhone 8 concept door iDropNews

‘iPhone 8 en iPhone 7s allemaal met glazen behuizing’

De iPhone 8 en de iPhone 7s krijgen volgens bronnen een glazen behuizing, maar er is qua materiaal voor de frames wel een verschil. De glazen behuizing zou bij alle modellen draadloos opladen mogelijk maken.

De productie van de onderdelen voor de iPhone 8 en iPhone 7s zou inmiddels begonnen zijn. Volgens Digitimes zijn de leveranciers begonnen met het maken van de benodigde onderdelen voor zowel de compleet nieuwe iPhone 8 als de verbeterde iPhone 7s. De belangrijkste informatie uit het bericht is dat bevestigd is dat beide modellen voorzien zijn van een glazen behuizing, al hebben de twee modellen nog wel enkele verschillen.

iPhone 8 concept door iDropNews

iPhone 8 en iPhone 7s met glazen behuizing

Volgens Digitimes zijn beide nieuwe iPhones voorzien van een glazen chassis. De iPhone 7s en iPhone 7s Plus krijgen een aluminium frame, terwijl de nieuwe iPhone 8 een rvs-frame zou krijgen. De glazen behuizing is goed nieuws, want dit zou betekenen dat draadloos opladen bij alle modellen mogelijk zou zijn. Om draadloos opladen te kunnen realiseren, is een glazen behuizing voor de iPhone nodig. Om welke vorm van draadloos opladen het precies gaat, is echter nog steeds onduidelijk. De meest logische oplossing is als Apple een vorm van inductief laden ondersteunt, een soortgelijke manier als bij de Apple Watch. Ook daar wordt bij het glazen deel contact gemaakt met de batterij.

Het enige verschil qua behuizing tussen de iPhone 8 en iPhone 7s, is dus het materiaal van de frame. Naast de behuizing krijgt de iPhone 8 een OLED-scherm, geleverd door Samsung. In heel 2017 zou Samsung 80 miljoen stuks van de OLED-schermen leveren voor heel 2017. In totaal zou Apple voor de tweede helft van 2017 tussen de 50 en 55 miljoen stuks van de iPhone 8 leveren. De leveringen voor de nieuwe 4,7- en 5,5-inch iPhones liggen een stuk lager. Deze worden geschat tussen de 25 en 30 miljoen stuks in de tweede helft van 2017.

De aankondiging van de nieuwe iPhones wordt ergens in september verwacht. Wanneer de nieuwe modellen dan precies verkrijgbaar zijn, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat de iPhone 8-verkoop iets later van start dan de verkoop van de verbeterde iPhone 7s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2017, 13:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7s, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.