TestFlight-app

Met TestFlight kunnen ontwikkelaars nu 10.000 apptesters inschakelen

TestFlight geeft ontwikkelaars nu de mogelijkheid om 10.000 gebruikers in te schakelen voor het testen van apps. Voorheen lag het maximum op 2.000 testers.

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu nog meer gebruikers inschakelen voor het testen van hun apps. TestFlight, Apple’s platform waarmee je beta-versies van apps kunt verspreiden, biedt nu ondersteuning voor maximaal 10.000 personen. Zij kunnen een app alvast testen, voordat ‘ie in de App Store komt.

TestFlight-app

TestFlight: van 2.000 naar 10.000 testers

Sinds 2015 bood Apple de mogelijkheid om 2.000 beta-testers te registreren in TestFlight. Nu wordt dat dus vijf keer zoveel. Het is overigens maar de vraag of veel ontwikkelaars die extra testers nodig hebben, want het gebeurt steeds vaker dat bedrijven hun beta-apps alvast in de App Store zetten. Een paar maanden later organiseren ze dan een ‘launchmomentje’ wanneer de app al niet meer nieuw is.

Uitbreiding sinds overname
Apple kondigde de uitbreiding aan via het ontwikkelaarsportaal. In 2014 namens ze ontwikkelaar Burstly en het bijbehorende TestFlight-platform over voor het testen van apps. Gaandeweg zijn de mogelijkheden uitgebreid. Zo was TestFlight eerst beperkt tot 100 testtoestellen, daarna volgde uitbreiding naar 1.000 testers en later naar 2.000 en 10.000 testers. Ook is de periode om apps te testen verlengd: eerst was een beta maar 60 dagen te gebruiken, nu is dat 90 dagen. Verder ondersteunt Apple nu meerdere app builds, zodat ontwikkelaars verschillende versies van een app kunnen testen, om te kijken welke het best bevalt. Het laat zien dat overnames niet altijd het einde betekenen van een app of dienst. In het geval van TestFlight is Apple druk bezig geweest met verdere uitbreidingen.

TestFlight werkt met iOS, tvOS en watchOS en is alleen op uitnodiging te gebruiken. Het downloaden van apps en het installeren van updates werkt op dezelfde manier als de App Store, wat een grotere verbetering is ten opzichte van eerdere methoden. Vreemd genoeg heeft Apple de testsoftware nog niet uitgebreid naar macOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2017, 10:39
Categorie Diensten
Onderwerp testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.