iPhone 7 concept antenne strepen

‘iPhone 7’ krijgt geen nieuw uiterlijk, Apple wacht op technologische doorbraak

Apple gaat de 'iPhone 7' geen ander design geven, zeggen nieuwe bronnen. Apple zou wachten op nieuwe technologie.

De ‘iPhone 7’ die later dit jaar op de markt komt, zal nauwelijks verschillen van het huidige design. Apple zit te wachten op verbeterde technologie. Dat meldt de Wall Street Journal. De opmerkingen van de krant sluiten aan op eerdere geruchten, maar deze keer hebben ze er ook een verklaring bij: de technologie is nog niet klaar voor de vernieuwingen die Apple wil doorvoeren.

iPhone 7 concept antenne strepen

‘Geen nieuw design voor iPhone 7’

Traditiegetrouw heeft Apple elke twee jaar een nieuw design uitgebracht voor de iPhone. Het lijkt er echter op dat Apple gaat kiezen voor een 3-jaarlijkse cyclus, zoals ook al eerder werd gezegd. Het nieuwe model dat dit jaar in de winkels ligt, zal daarom hetzelfde uiterlijk houden. De grootste verandering is het achterwege laten van de koptelefoonaansluiting, zegt WSJ. Daardoor is er wel de mogelijkheid om de behuizing een millimeter dunner te maken en het toestel waterproof te maken. De krant baseert zich op anonieme bronnen, die zouden hebben gezegd dat er “nieuwe technologie in de pijplijn zit, die meer tijd nodig heeft om te implementeren.”

Het sluit aan op eerdere berichten dat Apple in 2017 – het jubileumjaar van de iPhone – een groot redesign heeft gepland. Daarbij kun je denken aan een gebogen glazen behuizing en een Touch ID-sensor ingebouwd in het glas. Ook de FaceTime-camera en de speaker zouden in het scherm verwerkt worden.

Omdat het eerstvolgende toestel er vrijwel hetzelfde uit ziet, is er kans dat Apple het volgende toestel niet de naam ‘iPhone 7’ geeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2016, 19:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.