Force Touch homeknop iPhone 7

‘iPhone 7 krijgt drukgevoelige knop en dubbele camera’

Apple's iPhone 7 krijgt een drukgevoelige homeknop, een dubbele camera en geen koptelefoonaansluiting. Dat zegt geruchtenfenomeen Mark Gurman.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De volgende iPhone krijgt een dubbele camera en een drukgevoelige knop. Dat zegt Mark Gurman, die sinds kort voor Bloomberg werkt. Apple gaat bovendien afstappen van de tweejaarlijkse update-cyclus. Het zijn geruchten die we al eerder hebben zien langskomen, maar deze keer komen ze van een journalist die het vrijwel altijd bij het juiste eind heeft.

Force Touch homeknop iPhone 7

Drukgevoelige homeknop

Gurman vermijdt de naam ‘iPhone 7’ voor de volgende iPhone, omdat nog onzeker is hoe het nieuwe model gaat heten. De opvolgers van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen volgende maand worden aangekondigd en hebben hetzelfde uiterlijk. Maar de fotografiefuncties zijn verbeterd en ook de hardware is vernieuwd. Op de grotere iPhone zal de dubbele camera hét verkoopargument zijn. Verder kun je een vernieuwde, drukgevoelige homeknop met haptische feedback verwachten. Deze knop kun je dus niet indrukken, maar het geeft een klopje tegen je vinger zoals de Magic TrackPad 2. De volgende serie iPhones zal geen koptelefoonaansluiting hebben, zo heeft Gurman vernomen van insiders.

Apple is bezig een iPhone met nieuw design voor te bereiden, die in 2017 moet verschijnen. Dat jaar viert Apple de tiende verjaardag van de iPhone. Het betekent wel dat Apple voor het eerst zal afwijken van de tweejaarlijkse update-cyclus. Opvallend is dat Gurman geen uitspraken doet over het aantal modellen dat Apple uitbrengt. Volgens geruchten zou het om twee of drie modellen gaan, waarbij alleen het grotere Pro-model is voorzien van een dubbele camera.

Dubbele camera, betere foto’s
We hebben in een eerder artikel al eens uitgelegd wat de voordelen van een dubbele camera zijn. Het levert heldere foto’s met meer detail op, zo heeft een tipgever onthuld die al met een prototype van het toestel heeft kunnen werken. Beide sensoren leggen kleuren anders vast en door de twee foto’s te combineren ontstaat een optimaal beeld. De dubbele cameralenzen zorgen ook voor scherpere foto’s bij lage lichtomstandigheden.

Gurman gaat ook nog in op het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting, een gerucht dat de afgelopen maanden al door meerdere bronnen is herhaald. In plaats daarvan kiest Apple voor muziek luisteren via de Lightning-poort en Bluetooth. Daarmee ontstaat ruimte voor een tweede speaker. Al sinds 2014 is het voor externe fabrikanten mogelijk om oordopjes met Lightning-aansluiting te maken, al hebben nog maar weinig fabrikanten er gebruik van gemaakt.

Zoals verwacht draaien de nieuwe toestellen op iOS 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem dat al door Apple is onthuld. Het is nog onbekend of er functies in iOS 10 zitten die alleen op de nieuwste toestellen zullen werken. Vorig jaar was dat het geval met de 3D Touch-functie, waarvoor je een iPhone 6s (Plus) met speciaal scherm nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2016, 12:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.