Apple heeft nu ook een Apple Watch-lader met USB-C

Apple Watch opladen via je MacBook
Apple heeft stiekem een nieuwe oplader voor de Apple Watch in de Apple Store gezet. Het gaat om een Apple Watch-lader met USB-C. Dit komt van pas als je je Apple Watch wil opladen via je MacBook.

Elke Apple Watch wordt standaard geleverd met een magnetische oplaadkabel, maar als je er eentje extra wil dan kan dat ook. Apple verkoopt de magnetische oplaadkabel in drie formaten, maar er is nu ook een nieuwe versie met een andere aansluiting bijgekomen. De nieuwe magnetische oplaadkabel met USB-C kan handig zijn als je bijvoorbeeld een MacBook of MacBook Pro hebt.

Apple Watch-oplader met USB-C

De laders die Apple meelevert hebben, zowel bij de iPhone als Apple Watch, nog gewoon een uiteinde met USB-A. Voor de iPhone was er al los een Lightning-naar-USB-C kabel te koop (vanaf €25), maar voor de Apple Watch had je die keuze nog niet. Tot vandaag, want voor €35 is de Apple Watch-lader met USB-C voor jou. Vanaf dinsdag 23 oktober liggen ze in de Apple Store, maar je kan hem nu ook los bestellen. Alle Apple Watch-modellen zijn geschikt voor deze kabel. Vooralsnog gaat het alleen om een korte versie van 0,3 meter met een aluminium connector. Is de nieuwe kabel een aanwijzing dat Apple langzamerhand de overstap maakt naar USB-C?

Apple Watch-lader met USB-C.

De nieuwe kabel komt vooral van pas als je zelf al veel stekkers met USB-C in huis hebt of als je een 12-inch MacBook of MacBook Pro hebt. Het enige wat je in het geval van de MacBook hoeft te doen is de kabel in één van de USB-C aansluitingen steken en je Apple Watch op de oplader leggen. Bovendien gaan er al een tijd geruchten dat de nieuwe iPad Pro 2018 geen Lightning maar USB-C heeft. Deze wordt hoogstwaarschijnlijk op 30 oktober tijdens het iPad-event aangekondigd. We weten nog niet zeker of dit betekent dat je je Apple Watch direct kan opladen via deze nieuwe iPad Pro.

Vandaag ging ook de iPhone XR pre-order van start. Wil je de iPhone XR bestellen, dan kan dat dus vanaf vandaag. In onze artikelen lees je alles over het reserveren van de iPhone XR.

Meer over de iPhone XR pre-order

Voor meer informatie over de pre-order kun je ook eens kijken in deze artikelen:

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-xr/kopen/

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.