iPhone-accu

Apple verving in 2018 de accu van 11 miljoen iPhones

Apple heeft in 2018 maar liefst 11 miljoen iPhone-accu's vervangen. Dat werd bekendgemaakt door Tim Cook tijdens een bijeenkomst met medewerkers. Het is bijna 11 keer meer dan gebruikelijk.

11 miljoen accu’s vervangen

Apple startte in 2018 met een batterijprogramma, waarbij je voor 29 euro je oudere iPhone kon laten voorzien van een nieuwe accu. Heel veel mensen hebben dat gedaan. Normaal gebeurt het 1 tot 2 miljoen keer per jaar, maar afgelopen jaar zijn 11 miljoen mensen met hun iPhone terug gegaan naar de Apple Store. Volgens Apple-kenner John Gruber vertelde Tim Cook dit aan het personeel tijdens een bijeenkomst in Cupertino op 3 januari.


De opmerkingen van Cook wekten bij sommige mensen de indruk dat Apple de gevolgen van de accuvervanging heeft onderschat. Gruber wijst erop, dat Apple in de loop van 2018 wel merkte, dat er veel gebruik van werd gemaakt. Maar de gevolgen voor de iPhone-verkopen bleken pas aan het einde van het jaar, tijdens de jaarlijkse introductie van nieuwe iPhone-modellen.

iPhone-accu

Apple kondigde het programma eind 2017 aan, na onthullingen dat oudere iPhones trager waren gemaakt om langer te kunnen presteren. Dit gebeurde bij iPhones waarvan de batterij slijtage vertoonde. Het bedrijf kreeg hevige kritiek omdat er niet over was gecommuniceerd.

Vooruitzichten bijgesteld
De nieuwe informatie maakt ook duidelijk waarom Apple de financiële vooruitzichten moest bijstellen voor het belangrijke decemberkwartaal. Eerder werd nog verwacht dat Apple tussen de 89 en 94 miljard dollar omzet zou draaien, maar dat is nu bijgesteld naar 84 miljard dollar. Het heeft gedeeltelijk te maken met minder verkopen in China, maar wat zeker ook meespeelt is het feit dat mensen met een iPhone 6 en 7 minder de noodzaak hadden om te upgraden. Je iPhone functioneert met een nieuwe accu immers weer prima en je kunt op deze toestellen nog gewoon iOS 12 installeren. Cook gaf ook andere factoren de schuld, bijvoorbeeld minder toestelsubsidies en prijsstijgingen door de sterke dollar. Wat Cook echter niet noemde, en wat door veel consumenten wordt ervaren, is dat de iPhones flink duurder zijn geworden waardoor het voor veel mensen niet meer de gewoonte is om elk jaar of elke twee jaar te upgraden naar een nieuw model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2019, 8:43
Bron Bron Daring Fireball
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accu, batterij
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.