iPhone 2019 met logo in centrum

iPhone 2019 krijgt Apple-logo in het midden en dat heeft een reden

Bij de iPhone 2019 zal het Apple-logo naar een andere plek verhuizen: het komt midden op de achterkant van de nieuwe toestellen. Het heeft niets te maken met een gewijzigd design, maar het heeft een belangrijke andere reden. Dat zegt Bloomberg-verslaggever Mark Gurman.

Apple-logo in het midden

Gurman is een doorgaans betrouwbare bron als het om informatie over nieuwe Apple-producten gaat. Hij schrijft bij Bloomberg dat Apple het logo gaat verplaatsen zodat je straks weet waar je je AirPods of Apple Watch moet neerleggen, om ze op te laden. Apple zou de iPhones willen voorzien van draadloos opladen op de achterkant, zodat je kleine accessoires even kunt bijladen. Het gaat dan bijvoorbeeld om oordopjes of een smartwatch. Op Samsung-toestellen is een dergelijke functie al aanwezig met de naam Wireless Powershare.


Eerder waren er al geruchten dat Apple van plan is het regenbooglogo van vroeger terug te brengen. Dat zou zomaar kunnen gebeuren bij een Special Edition, maar we verwachten niet dat Apple het op alle toestellen gaat invoeren. Dit nieuwe gerucht is heel wat geloofwaardiger: als Apple inderdaad een Qi-lader wil inbouwen op de achterkant van de iPhones, dan kan het praktischer zijn om het logo te centreren. Er waren ook al geruchten dat er niet langer ‘iPhone’ achterop de toestellen zal staan. Mogelijk heeft dit te maken met het verplaatsen van het logo.

iPhone 2019 met logo in centrum

‘Geen grote veranderingen bij Apple Watch’
Gurman heeft nog meer voorspellingen over de 2019 iPhones. Hij verwacht dat de nieuwe iPhones vooral verbeteringen in de camera zullen krijgen, met een drievoudige camera op de high-end modellen. Over de Apple Watch Series 5 zegt Gurman dat we qua hardware geen grote verbeteringen hoeven te verwachten. Het design blijft vrijwel gelijk aan de Series 4, al zou Apple wel voor een nieuw materiaal kunnen kiezen, zoals keramiek of titanium. Gurman denkt ook dat Apple nieuwe Watch-bandjes gaat aankondigen. Verdere verbeteringen zouden vooral liggen op het vlak van software.

Vanaf dinsdagavond 19:00 uur kun je de livestream van de keynote zelf bekijken, dit jaar ook via YouTube. Bij iCulture houden we je natuurlijk op de hoogte van alle belangrijke aankondigingen! Lees ook alvast onze verwachtingen van het iPhone-event 2019 zodat je weet wat je kunt verwachten.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.