iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro achterkant in de hand

Eerste indruk: iPhone 11 Pro (Max), meer pro dan ooit [video]

We hebben ze!

In deze eerste indruk van de iPhone 11 Pro laten we de unboxing van dit nieuwe toestel zien en vertellen we onze eerste hands-on ervaringen met de Pro-modellen. Wat vinden we van het uiterlijk, hoe voelt de matte afwerking aan en is het scherm écht beter?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max zijn dé high-end toestellen van dit jaar. Het scherm en de camera zijn sterk verbeterd en het glas aan de achterkant is minder breekbaar. Ze zijn een tikje dikker geworden in vergelijking met hun voorgangers krijg je een 4 tot 5 uur langere batterijduur. Maar er zitten ook verbeteringen in die de veel goedkopere iPhone 11 óók bevat, namelijk de gloednieuwe processor, de snellere herkenning van Face ID en slimme technieken op basis van machine learning. Is het dan wel de moeite om naar de iPhone 11 Pro te upgraden? Daarop geven we binnenkort antwoord in onze uitgebreide iPhone 11 Pro review, die we over een paar dagen zullen publiceren. Maar eerst gaan we aan de slag met de unboxing en onze eerste indruk in deze iPhone 11 Pro preview.

De foto’s in deze hands-on zijn gemaakt met de iPhone 11.

De iPhone 11 Pro eerste indruk: de moeite waard?

Elk jaar jaar worden de iPhones weer een tikje beter en voor 2019 heeft Apple gekozen om vooral in te zetten op de camera, de batterij en uiterlijke details. De vraag is elk jaar: is het de upgrade waard? Voor mensen die een paar jaar hebben overgeslagen is de iPhone 11-serie een welkome vernieuwing. Maar het is ook een van de duurste smartphones die je momenteel in de winkel vindt. Tijdens de unboxing viel ons het volgende op.

Ten eerste de verpakking: die is voor de verandering zwart. Binnenin vinden we de iPhone en EarPods, maar er zitten dit jaar twee vernieuwde accessoires in: de 18 Watt stroomadapter en de USB-C-naar-Lightning-kabel. Daarmee kun snelladen zonder dat je daarvoor zelf de accessoires hoeft aan te schaffen. De adapter is iets groter uitgevoerd en ziet er hetzelfde uit als die bij de iPad Pro 2018 wordt geleverd.

Design
Apple heeft het design van de iPhone 11 Pro niet radicaal veranderd, maar toch ziet het er net iets anders uit. Vooral aan de achterkant valt de drievoudige camera meteen op. Ook de matglazen achterkant: die ziet er niet alleen anders uit, maar voelt ook anders in je hand. Het toestel glipt minder snel uit je vingers en is minder gevoelig voor vingervlekken. De notch is wel hetzelfde gebleven en de zijkanten zijn nog steeds van roestvrij staal. Onderop vind je de Lightning-connector en de speakergaatjes.

iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro verpakking

Bij de iPhone 11 Pro (Max) heb je dit jaar keuze uit vier kleuren: het gebruikelijke spacegrijs, zilver en goud. Maar wij kozen dit jaar op de iCulture-redactie voor middernachtgroen, net als veel iCulture-lezers. Kies je voor de iPhone 11 Pro Max, dan is het formaat net zo groot als de iPhone XS Max van vorig jaar. Voor sommige mensen is dat te groot. Zij hebben gelukkig de mogelijkheid om voor de compactere en goedkopere iPhone 11 Pro te kiezen. Er zit dit jaar weinig verschil tussen beide modellen: de camera’s en andere componenten zijn gelijk, alleen het schermformaat is anders. Dat heeft uiteraard ook consequenties voor de grootte van de behuizing en de accuduur, maar qua mogelijkheden is verder alles hetzelfde.

iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro zijkant

De camerabult aan de achterkant is iets waar we niet echt naar uit hebben gekeken. Het zag er op de foto’s maar wat vreemd uit. Gelukkig valt het in de praktijk wel mee. Het steekt minder ver uit en vormt één geheel met de achterkant. Gebruik je een hoesje, dan merk je er eigenlijk nauwelijks meer van en aan het uiterlijk met de drie ‘ogen’ raak je ook snel gewend. Uiteindelijk is er – op de camera na – niet zoveel verschil met de toestellen van vorig jaar. Dus wil je je echt onderscheiden, kies dan net als wij voor middernachtgroen. Een prachtige en sjieke kleur, die ook de liefhebbers van donkere iPhones zal aanspreken.

iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro achterkant in de hand

Overige indrukken
Iets anders wat ons meteen opviel bij de iPhone 11 Pro is het scherm. Het OLED-scherm heeft nu bij bepaalde toepassingen een helderheid van 1200 nits in plaats van de gebruikelijke 800 nits. Daardoor krijg je een meer immersive ervaring – mede dankzij de nieuwe functie Spacial Audio. Daardoor ontstaat een soort virtuele surround sound. Luisteren via oordopjes geeft nog altijd een intiemer effect, maar voor mensen die graag audio via de speaker afspelen is het een hoorbare verbetering.

iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro achterkant Lightning-aansluiting

De iPhone 11 Pro is 0,4 mm dikker geworden. Dat is niet te merken als je het toestel in de hand hebt. De dikte zou iets te maken kunnen hebben met de iets grotere batterij, maar het zou ons niets verbazen als het vooral komt door de extra spoelen die aan de achterkant zijn aangebracht. Er gaan geruchten dat de nieuwe toestellen technisch zijn voorbereid op reverse charging (het opladen van accessoires op de achterkant) en dat dit op een later moment via een software-update geactiveerd kan worden. We moeten de eerste teardowns afwachten of dit inderdaad het geval is. In ieder geval zijn we blij met de langere batterijduur van deze toestellen: 4 uur langer bij de iPhone Pro en vijf uur langer bij de iPhone 11 Pro Max. We zullen dit de komende dagen uitgebreid gaan testen voor onze review.

iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro achterkant met bult

Conclusie iPhone 11 Pro unboxing en eerste indruk

Concluderend is de iPhone 11 Pro (Max) weer een stap vooruit voor mensen die op zoek zijn naar een upgrade. De camera’s en langere batterijduur zijn twee verbeteringen waar je elke dag iets aan hebt. Vooral de nachtmodus kan ideaal zijn als je vaak foto’s bij slechte lichtomstandigheden maakt en de verbeterde weergave is mooi meegenomen voor mensen die veel films kijken. Maar het is de vraag of je voor die vernieuwingen een paar honderd euro extra uit wilt geven. De iPhone 11 heeft de meeste van die vernieuwingen ook. De iPhone 11 Pro is indrukwekkend, ook qua prestaties, maar uiteindelijk betrap ik mezelf erop dat ik ‘m vooral hebt gekozen vanwege de middernachtgroene kleur.

iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro liggend op tafel

Wil je de iPhone 11 reserveren? Dan kan dat. In ons artikel vind je deals, winkels en meer. Check ook ons artikel met de iPhone levertijden.

iPhone 11 bij provider nu bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2019, 16:33
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 11 Pro, iphone 11 pro max
Devices iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.