iPhone 11 render camera's

iPhone 11 geruchten: ‘3x zoomen en 15 Watt draadloos opladen’

De iPhone krijgt in 2019 een 3x telefoto-lens, een batterijcapaciteit van 4.000 mAh en draadloos opladen op een hoger vermogen van 15 Watt. Dat zou moeten blijken uit geruchten van de Chinese microblogsite Sina Weibo.

Update 12:00 uur: volgens geruchtenlekker Benjamin Geskin is de informatie gebaseerd op een wensenlijstje dat hij over de 2019 iPhones heeft gepubliceerd en gaat het niet om gelekte informatie uit de productieketen.

iPhone 11 geruchten

Het gaat hierbij om onbevestigde geruchten van iCTech. Deze bron noemt vijf eigenschappen van de iPhone 11 waar we dit jaar rekening mee zouden moeten houden, namelijk een 3x telefoto-lens, een 4.000 mAh batterijcapaciteit, draadloos opladen op 15 Watt, een kleinere notch voor de TrueDepth-camera en een verversingsgraad van het scherm die tussen de 90 en 120Hz ligt.


De informatie zou afkomstig zijn van meerdere bronnen. In het verleden heeft iCTech wel eens kloppende informatie gegeven, waaronder gelekte foto’s van een snelstartgids van de iPhone 5c. Maar dat is alweer een tijd geleden en tussendoor waren er ook geruchten die uiteindelijk niet bleken te kloppen. Je moet deze nieuwe informatie dan ook vooral zien als een mogelijke richting waarin het gaat met de iPhone 11, niet als kloppend bewijs.

iPhone 11 render camera's

De huidige iPhone XS (Max) heeft een 2x telefoto-lens, dus een sprong naar 3x zoomen lijkt niet zo ver gegrepen. De claim over de batterij lijkt wel wat ver gegrepen: de huidige iPhone XS en XS Max hebben een batterijcapaciteit van respectievelijk 2.658mAh en 3.174mAh en het is niet zo dat de technologie zich zo spectaculair ontwikkeld heeft dat een 25% toename opeens haalbaar is. Zo’n toename is moeilijk haalbaar als het toestel dezelfde afmetingen blijft houden en tegelijk extra componenten zoals een derde camera moet bevatten. Apple zou worstelen met ruimtegebrek om überhaupt een derde camera te kunnen plaatsen en engineers zouden daarom erover denken om de vorm van de accu aan te passen, zodat het beter past.

Draadloos opladen met 15 Watt zou een welkome verbetering zijn ten opzichte van het huidige, relatief trage laden. Apple koos voor de Qi-standaard waarmee 15 Watt haalbaar is. Andere fabrikanten zoals Samsung ondersteunen dat al en technisch gezien moet het ook voor Apple haalbaar zijn, al spelen er wel uitdagingen op het gebied van warmteontwikkeling. Over een kleinere notch is al zoveel gezegd, dat het niet zal verbazen dat iCTech dit ook nog even noemt.

Wel nieuw is de opmerking over een verversingsgraad voor het scherm van 90 tot 120 Hz. Dat laatste zou overeenkomen met dat van de iPad Pro. een hogere verversingsgraad betekent soepeler animaties en nauwkeuriger aanwijzen van items op het scherm. Op de iPad heeft dat nut, omdat je daarop ook met een Apple Pencil heel nauwkeurig moet kunnen tekenen. Op de iPhone zal dit minder van belang zijn, tenzij Apple ook hier ondersteuning voor de Apple Pencil wil bieden.

Je leest meer over de iPhone 11 in onderstaande round-up. Het is één van de 2019 iPhones die we dit jaar in september verwachten.

Bekijk ook

iPhone 11: alles over specs, functies en vernieuwingen

De iPhone 11 is een goede keuze als je een betaalbare iPhone zoekt. Dit toestel is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Eén van de verbeteringen is dat er een dubbele camera in zit. Lees hier alles over de specs, functies en meer van de iPhone 11!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 18 januari: We hebben dit artikel bijgewerkt met de opmerking van Benjamin Geskin, die claimt dat het gebaseerd is op een wensenlijstje die hij eerder heeft gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: bestellen, prijzen en specificaties. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwe iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen!

iPhone 11
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.