iPadOS 13

iPadOS 13 Beta 2: nieuwste beta nu te testen door ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met het speciale besturingssysteem voor de iPad! De tweede iPadOS 13-beta is nu beschikbaar voor testers, zodat zij in de zomer aan de gang kunnen met het proberen van deze nieuwe versie.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Na de aankondiging van iPadOS is het nu de beurt aan de testers. De komende tijd gaan zij aan de slag met alle nieuwe functies. In deze beta draait alles vooral om de verbeteringen voor de iPad. De tweede iPadOS 13-beta is nu te downloaden door ontwikkelaars!

Meest recente iPadOS Beta

iPadOS beta 2

17 juni 2019 – De tweede beta van iPadOS 13 is nu beschikbaar. Nieuw is in ieder geval dat er nu ook een iPadOS 13 betaprofiel beschikbaar is, zodat je de update over-the-air kan downloaden. Het profiel is beschikbaar via de ontwikkelaarswebsiteZodra er meer bekend is welke functies er allemaal ontdekt zijn, werken we dit bericht bij.

iPadOS 13

iPadOS 13 beta ontdekkingen

Dit is er tot nu toe ontdekt in de beta’s van iPadOS 13:

Beta 2

 • Je kan nu verbinding maken met een SMB-server in de Bestanden-app. Hierdoor kan je bijvoorbeeld filmpjes en foto’s bekijken die op een netwerkschijf staan.
 • Er is een nieuw High-Key Light-mono effect voor de portretstand.
 • Voor portretbelichting is een nieuwe regelaar om de sterkte in te stellen.
 • Er zijn meer Memoji-stickers toegevoegd, bijvoorbeeld met gekruiste vingers.
 • Nieuw startscherm voor Apple Kaarten met introductie van nieuwe functies.
 • Introductiescherm voor herkenning van meerdere personen op de HomePod.

 • Snelkoppeling voor Kondig berichten aan met AirPods in het Bedieningspaneel. Ook kun je het automatisch versturen van reacties zonder bevestigen in- of uitschakelen.
 • Nieuwe geluidjes voor reacties op berichten in iMessage (zoals voor het duimpje, hartje, etcetera).
 • Er verschijnt een icoontje bovenin bij het gebruik van Voice Control.
 • Je kan link previews uitschakelen in de instellingen van Safari.
 • Scannen van NFC-tags in Shortcuts is nu werkend.

iPadOS 13 beta downloaden voor ontwikkelaars

De beta is te downloaden voor ontwikkelaars met een geschikt toestel. Om met de iPadOS 13-beta aan de slag te gaan, heb je daarvoor het juiste update-bestand nodig die voor jouw toestel gemaakt is. Deze is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars via Apple’s developer-website. Deze installeer je vervolgens via iTunes. Sinds Beta 2 is er ook een betaprofiel beschikbaar, zodat je de updates over-the-air kan downloaden.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De beta voor publieke testers wordt naar verwachting begin juli 2019 uitgebracht. Meestal brengt Apple de eerste twee beta’s alleen uit voor ontwikkelaars, waarna publieke testers vanaf de volgende maand mee kunnen doen.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iPadOS 13 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 13-beta’s. We verwachten iPadOS 13 in september 2019.

 • iPadOS 13 Beta 2: 17 juni 2019 (verschenen)
 • iPadOS 13 Beta 1: 3 juni 2019 (verschenen)
 • iPadOS 13 definitief: september 2019 (verwacht)

Over iPadOS 13
iPadOS 13 is de eerste grote losse update voor de iPad. In iPadOS 13 zit onder andere de donkere modus, die ervoor zorgt dat alle standaardapps prettiger te gebruiken zijn in het donker. Ook zitten er meerdere vernieuwde apps in, zoals Herinneringen. Speciaal voor de iPad-gebruikers zijn er meerdere nieuwe mogelijkheden voor multitasking. Hierdoor wordt de iPad een stuk veelzijdiger dan voorheen. Meer over iPadOS lees je in onze aparte pagina.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iPadOS beta’s lees je in onderstaand artikel.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 17 juni, 19:21: iPadOS 13 Beta 2 is beschikbaar voor ontwikkelaars.
 • 2019 - 03 juni, 22:02: Opmerking toegevoegd over iPadOS beta installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2019, 21:16
Categorie iOS
Onderwerpen iPadOS 13, iPadOS-beta
Software iPadOS 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.