iPad-reclame: printen

Nieuwe iPad-reclame: Geen printer meer nodig, dankzij Apple Pencil

Een nieuwe reclame voor iPads laat zien dat je met de iPad Pro geen documenten meer hoeft te printen. In plaats daarvan onderteken je formulieren met de Apple Pencil.

Ken je dat? Je moet een privédocument uitprinten op je werk, maar wilt natuurlijk niet dat collega’s in je hypotheekofferte of in andere vertrouwelijke stukken gaan zitten neuzen. Met als gevolg dat jij als een haas naar de printer holt, zodra je op de afdrukknop hebt gedrukt. Die gênante situaties heb je niet meer als je een iPad Pro koopt, belooft Apple. Je hebt namelijk niet meer de behoefte om dingen af te drukken.


iPad-reclame: printen

Geen printer meer nodig

Dat is de boodschap van de nieuwste reclame voor de iPad Pro. Apple benadrukt daarin dat je geen printer meer nodig hebt. De video is gebaseerd op de werkelijke ervaringen van een vrouw, die op Twitter klaagde dat je op je werk altijd “naar de printer moet rennen om je spullen te pakken, voordat anderen ermee vandoor gaan”. Gelukkig kun je met de iPad documenten meteen e-mailen naar anderen, waarbij je met de Apple Pencil zelfs een handtekening kunt zetten.

De 15 seconden durende reclamespot is wat minder gericht op tv-kijkers en wat meer op gebruikers van sociale media, die zich hopelijk in de situatie herkennen. Ook legt Apple wat meer nadruk op regionale campagnes, zoals ze bijvoorbeeld in Brazilië hebben gedaan. Of dat ook betekent dat we in Nederland meer lokale campagnes zullen zien, is nog onduidelijk. In een eerder spotje gebruikte Apple klaagtweets om duidelijk te maken hoe handig een iPad is:

De nieuwe reclamecampagne voor iPads komt op een wat ongelukkig moment: vlak voordat nieuwe modellen worden verwacht. Volgens geruchten gaat Apple in maart drie nieuwe modellen aankondigen, waaronder een nieuwe versie van de 12,9-inch iPad, een budgetversie van 9,7-inch en een tussenmodel in het nieuwe formaat 10,5-inch. Er is nog geen nieuws over een update van de iPad mini of de iPad Air.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.