iPad Pro reclame met tweets.

Apple gebruikt klaagtweets in nieuwe reclamecampagne voor iPad Pro

In een nieuwe reclamecampagne voor de iPad Pro maakt Apple gretig gebruik van allerlei tweets van bestaande Twitter-accounts. Hierin wordt geklaagd over traag internet en computervirussen, maar de iPad Pro is volgens Apple overal het antwoord op.

Apple heeft een viertal nieuwe reclames voor de iPad Pro online gezet, waarin de grootste iPad wederom neergezet wordt als een PC-vervanger. In de reclames maakt Apple gebruik van bestaande tweets, waarin bijvoorbeeld geklaagd wordt over een computervirus of een trage Wi-Fi-verbinding thuis. De iPad Pro is volgens Apple daar allemaal het antwoord op, zo wordt in de nieuwe reclames benadrukt.

iPad Pro reclame met tweets.

Tweets in nieuwe iPad Pro reclames

In de reclames maakt Apple gretig gebruik van allerlei tweets met betrekking tot de iPad Pro, Microsoft Word en computerproblemen zoals een traag Wi-Fi-netwerk en een vervelend computervirus. De tweets die in de reclames gebruikt worden, zijn bestaande tweets van echte Twitter-accounts. Het enige verschil is dat Apple acteurs gebruikt om de tweets te presenteren en de voice-over te verzorgen. De personen in de reclames zijn dus niet de echte mensen achter de Twitter-accounts, maar dienen slechts als manier om de tweets te presenteren.

In de reclames staat in ieder geval één thema centraal. De iPad Pro is een ideale pc-vervanger, zoals ook al in een eerdere iPad Pro-reclame aan bod kwam. In de eerste video van deze We Hear You-campagne is een bezorgd meisje te zien die bang is voor haar pc-virussen. Apple benadrukt haar dat de iPad Pro geen pc-virussen kan krijgen en daardoor veilig gebruikt kan worden.

In de tweede reclame vraagt een Twitteraar hardop of Microsoft Word ook beschikbaar is op de iPad. In een handomdraai download je Word uit de App Store en wordt ook nog laten zien dat de app samenwerkt met de Apple Pencil.

De derde reclame staat traag internet centraal. Een vrouw moet noodgedwongen in de sportschool studeren, omdat haar Wi-Fi-snelheid thuis te langzaam is om mee te werken. Met een iPad Pro heb je dit probleem niet, aldus Apple. Als je tenminste voor het 4G-model gaat, want alleen dan heb je overal internet, zelfs buiten het bereik van Wi-Fi-netwerken.

In de laatste reclame roept ene Jeremy dat de iPad Pro niet eens in de buurt komt van een computer. Apple reageert daarop door in de reclame te melden dat de iPad Pro inderdaad geen computer is, maar veel meer dan dat. De iPad Pro is sneller dan de meeste laptops en voorzien is van een touchscreen.

Volgens geruchten gaat Apple dit voorjaar nog nieuwe iPad-modellen aankondigen, waaronder een iPad Pro met een nieuw formaat. Wij hebben alvast ons wensenlijstje voor de nieuwe iPad’s op een rijtje gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2017, 20:00
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad pro, reclame
Device iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.