Teardown iPad Pro met scherm.

iPad Pro teardown laat nieuwe speakers en Smart Connector zien

iFixit heeft de iPad Pro uit elkaar gehaald en heeft laten zien hoe de speakers er van binnen uit zien. Ook krijgen we een betere blik op de nieuwe Smart Connector.

Teardown iPad Pro met scherm.

De iPad Pro is sinds gisteren verkrijgbaar en zoals gebruikelijk bij elk nieuw Apple-apparaat was iFixit er als de kippen bij om Apple’s nieuwste iPad binnenstebuiten te keren. Dankzij deze teardown krijgen we een blik op de nieuwe speakers in de iPad Pro. Verder zijn veel onderdelen vergelijkbaar met die van de iPad Air 2 en zijn er enkele technieken van de iPhone in de iPad Pro verwerkt.

iPad Pro heeft vier speakers met schuim

Direct na het openmaken van de iPad Pro zie je een verandering in het interne design. De logicboard bevindt zich nu in het midden van het apparaat, terwijl deze voorheen aan de zijkant van het apparaat bevestigd was. De logicboard wordt afgeschermd door een elektromagnetisch schild, waardoor kabels en connectoren beschermd worden.

De iPad Pro bevat in totaal vier speakers, in elke hoek één. Daarnaast zitten er vier speaker drivers in, om het geluid aan te sturen. De geluidskamers bevinden zich deze keer direct op de behuizing zelf en zijn gevuld met een soort schuim, wat ervoor zorgt dat het geluid beter klinkt. Hoe de speakers functioneren is afhankelijk van de manier waarop je de iPad Pro vasthoudt. De bovenste speakers laten hogere frequenties horen dan de onderste speakers, voor optimaal geluid.

Teardown iPad Pro met speaker.

Om de batterij van zijn plaats te krijgen, zijn er acht trekkoorden bevestigd. Dit is de eerste keer dat Apple dit toepast in een iPad, terwijl we het al jarenlang zien in de iPhones. De batterij bestaat uit twee onderdelen en heeft een capaciteit van 10.307 mAh. Verder zijn de drie punten van de Smart Connector bevestigd aan een kabel die de stroom en data doorgeeft. Een ander detail is dat de iPad Pro exact dezelfde camera-onderdelen heeft als de iPad Air 2 en dat ook de hoofdtelefooningang identiek is aan het kleinere broertje van de iPad Pro.

Teardown iPad Pro met Smart Connector.

iPad Pro repareren? Niet zo makkelijk

Zoals gebruikelijk geeft iFixit de apparaten een zogenaamde repairability-score. De iPad Pro ontvangt van iFixit een score van 3 punten, wat aangeeft dat de iPad Pro lastig te repareren is. Dit komt voornamelijk door het scherm van de iPad Pro. Ter vergelijking: de iPad Air 2 kreeg een score van 2 punten, eveneens omdat het scherm lastig te repareren is. Het voordeel van de iPad Pro is dat de Smart Connector niet uit bewegende onderdelen bestaat, waardoor de kans klein is dat deze stuk gaat. Meer technische details van de teardown vind je op de website van iFixit.

Teardown iPad Pro met batterij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2015, 10:11
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad pro, teardown

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.