iPad-Pro-overview

‘iPad Pro 2-prototype op foto’s, productie start in september’

De grote iPad Pro ligt alweer bijna een jaar in de schappen, dus wordt het weer tijd om vooruit te kijken. Mogelijk is een prototype van de iPad Pro 2 op beeld vastgelegd en zou de productie in september starten.

De laatste tijd verschijnt de ene foto van de iPhone 7 na de andere en je zou daardoor bijna vergeten dat Apple nog veel meer producten in het assortiment heeft. Zo werd de grote iPad Pro alweer bijna een jaar geleden aangekondigd, dus is het geen gekke gedachte dat Apple zich alweer aan het voorbereiden is op een nieuw model. De eerste mogelijke foto van deze nieuwe iPad Pro 2 is vandaag verschenen en in handen gekomen van AppleInsider.

‘iPad Pro 2 in vroege productie’

Het zou in de foto gaan om de iPad Pro 2 met een nieuw modelnummer, namelijk MH1C2CD/F. Dit modelnummer is nog niet eerder gezien bij iPad-modellen en past goed in de reeks modelnummers die Apple in het verleden gehanteerd heeft. Zo heeft de 12,9-inch iPad Pro modelnummer ML0G2LL/A. Het zou uiteindelijk gaan om een prototype met een versie van iOS 10. Dit prototype zou uitgerust zijn met 12GB aan opslag wat gebruikt wordt om het model te testen (alleen iOS en testsoftware). De productie zou eind september van start gaan.

iPad Pro 2-prototype.

Het is op de foto’s echter lastig te zien of het hier gaat om een 9,7-inch of 12,9-inch model. De meest logische optie zou de 12,9-inch variant zijn, omdat deze alweer bijna een jaar op de markt is. De 9,7-inch iPad Pro verscheen afgelopen april en heeft enkele functies die nog niet in de grote iPad Pro zitten. Denk bijvoorbeeld aan het True Tone-scherm dat van kleur verandert afhankelijk van het omgevingslicht. Ook de camera in de 9,7-inch iPad Pro is aanzienlijk beter dan van het grote model, onder andere vanwege de hoeveelheid pixels en de aanwezige LED-flitser. Mogelijk zijn dit onderdelen die Apple in een nieuwe versie van de grote iPad Pro verwerkt.

Er is nog weinig geschreven over een nieuwe iPad Pro en een mogelijke timing voor nieuwe modellen. Voorheen introduceerde Apple altijd in oktober nieuwe iPads, maar vorig jaar werd de grote iPad Pro tegelijk met de iPhone 6s gepresenteerd. Mogelijk kiest Apple opnieuw voor deze timing, waarna het model rond november beschikbaar kan zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2016, 10:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.