iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: Canva, Scrivener, Tinycards en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Scrivener, Tinycards, Canva en meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Scrivener

De populaire schrijfapp Scrivener is na lang wachten eindelijk beschikbaar gekomen voor de iPhone en iPad. De app voor serieuze schrijvers is al een hele tijd beschikbaar voor de Mac en werd in 2011 al aangekondigd voor de iPhone en iPad, maar is nu pas beschikbaar gekomen. De meeste Mac-functies zijn ook aanwezig in deze iPhone en iPad-versie, waardoor je een behoorlijk complete iOS-app op zak hebt. Wel ligt de prijs relatief hoog, maar voor serieuze schrijvers is dat wellicht de moeite waard. Lees ons artikel over Scrivener.

RioCal

De Olympische Spelen staan weer voor de deur en met de handige app RioCal zet je zelf alle wedstrijden in je agenda. Er worden tijdens de Olympische Spelen vele sporten beoefend en je hebt er een dagtaak aan om ze allemaal te kijken en op de hoogte te blijven. De RioCal-app moet het in ieder geval makkelijker maken om te weten wanneer wat gespeeld wordt, maar de app geeft ook aan wat de uitslagen zijn. Lees ons artikel over RioCal.

Scrivalry

Heb je geen zin meer in het good-old Scrabble of de digitale variant Wordfeud? Scrivalry is een soortgelijke app, maar dan op een enorm speelbord. Het speelbord is maar liefst 25 vierkante kilometer groot en om een woord neer te leggen hoef je nooit op je beurt te wachten. Je speelt het spel tegelijkertijd met andere spelers, waarbij iedereen woorden kan blijven aanleggen. Lees ons artikel over Scrivalry

MapSwipe

Geen zin meer om Pokémon te vangen, maar liever echt iets behulpzaams doen? De app MapSwipe van Artsen Zonder Grenzen is bedoeld om dorpen en leefgebieden in kaart te brengen. Hierdoor weten hulporganisaties beter waar ze mensen een handje kunnen helpen. In de app kun je zelf aangeven waar zich dorpjes bevinden en wegen liggen, zodat de hulpdiensten meteen te hulp kunnen schieten als dit nodig is. Lees ons artikel over MapSwipe.

Tinycards

Duolingo is een bekende app waarmee je talen kunt leren en van ditzelfde bedrijf is nu ook de app Tinycards verschenen. Met Tinycards kun je echter van alles leren: van het zonnestelsel tot de Griekse Goden. Tinycards werkt met zogenaamde flashcards, zodat je allerlei onderwerpen in je hoofd kunt stampen. De app is speels, makkelijk in gebruik en externe partijen kunnen ook meedoen. Lees onze review van Tinycards.

Sonos

Heb je thuis een Sonos-speaker staan en sla je je muziek graag op via de Plex Media Server, dan is er goed nieuws: je kunt beide diensten nu combineren. Dat betekent dat je de Sonos-app kunt gebruiken om je Plex-bibliotheek te bekijken, waarna je de muziek draadloos afspeelt via je Sonos-speaker kunt laten afspelen. De functie is nu nog in beta, maar is wel al eenvoudig uit te testen. Lees ons artikel over Sonos en Plex.

Stocard

Ken je dat, dat je portemonnee vol zit met allemaal plastic klantenkaarten? Met Stocard kun je deze kaarten allemaal opslaan in een enkele app, zodat je ze altijd allemaal op zak hebt. De app bestond al een flinke tijd, maar is deze week bijgewerkt met een volledig nieuw design en de app is daarbij helemaal opnieuw opgebouwd. De app heeft 200 vooraf ingestelde pasjes, maar je kunt ook zelf een bedrijf toevoegen als die niet in de lijst staat. Lees ons artikel over Stocard.

Hue

Als je thuis een set Philips Hue-lampen hebt hangen, dan weet je vast en zeker dat de app dit jaar helemaal vernieuwd was. De Apple Watch-versie ontbrak echter bij de gehele nieuwe app, waardoor je nog genoodzaakt was de oude app op je iPhone te laten staan. Dankzij een update van deze week is ook de Apple Watch-app weer terug in de nieuwe Hue-app en is meteen aangepast voor watchOS 2. De app laat een lijst zien van de door jou ingestelde scènes en acties, zodat je deze vanaf je horloge kunt activeren. Lees ons artikel over Hue.

Canva

Canva is een online designplatform waar ook mensen zonder designkennis terecht kunnen. Dankzij Canva kun je mooie afbeeldingen voor social media maken en dankzij de nieuwe iPhone-app kun je dit ook handig mobiel doen. De app heeft allerlei sjablonen voor social media, zodat je je mooie plaatjes meteen kunt delen op de bekende kanalen. De sjablonen hebben precies de goede afmetingen die gebruikt worden op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest, zodat je zelf mooie plaatjes kunt maken.

Periscope

De bekende livestream-app Periscope heeft enkele nieuwe functies gekregen. Vooral de Highlight-functie kan goed van pas komen, want hierdoor krijg je een trailer van een livestream met hoogtepunten te zien, zonder dat je de complete stream hoeft te bekijken. Hierdoor krijg je een beter beeld van zo’n livestream, zodat je weet of hij de moeite waard is om helemaal te kijken. Verder is er een nieuwe Autoplay-optie en worden ze nu geëmbed in Tweets. Lees ons artikel over Periscope.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.