Apple presenteert de iPad Pro

Apple heeft tijdens het Apple Event de grootste iPad ooit aangekondigd. De iPad Pro richt zich met het grotere scherm op productiviteit en het bedrijfsleven.

iPad-Pro-Aangekondigd-2015
Tijdens het Apple-event heeft Apple de iPad Pro officieel onthuld. De grootste iPad tot nu toe richt zich op productiviteit, het bewerken van documenten en creatieve toepassingen. De iPad Pro heeft een scherm van 12,9 inch.


Het ontwerp van de iPad Pro heeft nog het meest weg van een iPad Air 2, maar dan een heel stuk groter. Dankzij het grotere display kun je op de iPad Pro gemakkelijk twee apps tegelijk openen. De multitasking-functie die iOS 9 introduceert, komt dus precies op het goede moment. De iPad Pro is even breed als de iPad Air lang is, zodat je bestaande apps kunt draaien, met extra balken langs de randen. Het scherm heeft 5,6 miljoen pixels, meer dan een MacBook Pro met Retina-scherm.

iPad-Pro-Martian

Binnenin zit een derde generatie 64-bit chip (A9X), die tweemaal zo snel data kan wegschrijven. De grafische processor is van console-kwaliteit, vertelde Phil Schiller. Apple belooft prestaties zoals je op de desktop gewend bent, sneller dan 80% van alle laptops die de laatste 12 maanden zijn verscheept wereldwijd. Je kunt er bijvoorbeeld moeiteloos AutoCAD voor de iPad op gebruiken, met een snelle 60 fps.

De batterij van de iPad Pro gaat 10 uur mee. Er zitten vier speakers in, die zich automatisch aanpassen aan de manier waarop je de tablet vasthoudt. Ideaal om films te kijken op het grote scherm van de iPad Pro. De iPad Pro is met z’n 6,9 mm iets dikker dus dan de iPad Air 2, die 6,1 mm meet. Het gewicht is 712 gram.

Bekijk ook

Alles over de iPad Pro: prijzen, aanbiedingen en meer

Kom alles te weten over de iPad Pro, de grotere professionele tablet van Apple. Alle informatie als je een iPad Pro wilt kopen, een goede aanbieding zoekt en welke modellen er zijn verschenen.

Apple kondigt eigen iPad-toetsenbord en stylus aan

Zoals meerdere geruchten eerder al voorspelden kunnen we de iPad gaan bedienen met een speciale stylus en een toetsenbord dat Apple zelf heeft ontwikkeld. Deze stylus komt bijvoorbeeld goed van pas bij het maken van tekeningen en ontwerpen, terwijl je het toetsenbord natuurlijk kunt gebruiken om je iPad in een laptop te veranderen.

iPad-Smart-Keyboard

Het iPad-toetsenbord ($169) is gemaakt van textiel en doet erg denken aan de toetsenbordhoezen voor de Microsoft Surface. Er zit een Smart Connector aan de zijkant, waarmee je data en stroom naar het toetsenbord kunt sturen.

Bekijk ook

Apple Smart Keyboard: toetsenbord speciaal voor iPad Pro

De nieuwe iPad Pro heeft een toetsenbord. De Smart Keyboard zit verwerkt in de iPad-cover, waardoor je hem altijd bij de hand hebt.

Daarnaast kondigde Apple een eigen stylus ($99) aan. Deze heet de Apple Pencil en in een video vertelde Jony Ive waarom voor deze oplossing is gekozen. Steve Jobs zal zich ondertussen omdraaien in zijn graf… Hij zei immers ooit: “If you see a stylus, they blew it”. Ondanks deze extra hulpmiddelen zal aanraking de belangrijkste invoermethode voor de iPad Pro zijn. Lees hiervoor de aparte artikelen die we hierover hebben geschreven. De Apple Pencil heeft een Lightinng-aansluiting bovenop, op de plek waar je normaal gesproken het gummetje vindt.

Bekijk ook

Apple onthult een stylus: de Apple Pencil

Apple heeft tijdens het Apple Event de Apple Pencil gepresenteerd: een stylus die je gebruikt om de nieuwe iPad Pro te bedienen.

Apple-Pencil-in-gebruik

iPad Pro heeft geen Force Touch-display

Het drukgevoelige Force Touch-scherm van de Apple Watch maakt niet de overstap naar de iPad Pro. Wel is de Apple Pencil drukgevoelig.

iPad Pro prijzen

De iPad Pro zal later dit jaar verkrijgbaar zijn voor een prijs van $799, oplopend naar $1079. Je kunt kiezen uit de kleuren spacegrijs, goud en zilver. De Pro komt in november beschikbaar. Koop je de duurste iPad Pro met toetsenbord en stylus, zoals in de demo’s werd getoond, dan ben je dus $1347 kwijt.

Bekijk ook

Samenvatting Apple-event september 2015: dit kondigde Apple aan

Bang dat je iets gemist hebt van alle aankondigingen van vanavond? In dit handige overzicht vind je alle nieuwe producten die Apple vanavond de revue heeft laten passeren.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.