iPad Pro 2017 familie

Nieuwe 10,5-inch iPad Pro aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft tijdens de WWDC de 10,5-inch iPad Pro aangekondigd. Deze nieuwe iPad Pro heeft een groter scherm, maar mindere schermranden. In dit artikel lees je alle nieuwe details over deze 10,5-inch iPad Pro.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Na maanden van speculatie heeft Apple nu eindelijke een nieuwe iPad onthuld. Het gaat om de nieuwe 10,5-inch iPad Pro die met een groter scherm de iPad-lijn vergezeld. Wat is er allemaal nieuw in deze 10,5-inch iPad Pro? In dit artikel lees je alle details.

iPad Pro 2017 met Pencil

10,5-inch iPad Pro aangekondigd

Al sinds augustus vorig jaar wordt gesproken over de komst van een nieuw iPad Pro-model met een groter scherm. De verwachting was dat Apple deze nieuwe iPad Pro al in het voorjaar zou aankondigen, maar toen bleef het alleen bij de nieuwe goedkopere 9,7-inch iPad. Nu is dan eindelijk het moment dat Apple een compleet nieuwe iPad Pro aankondigt. Deze nieuwe iPad Pro heeft een schermformaat van 10,5-inch en is daarmee groter dan de vorige 9,7-inch iPad Pro. Het model zelf iets iets groter dan de voorganger, maar door de smallere schermranden kan de iPad Pro (ondanks het grotere scherm) toch nog compact zijn.

iPad Pro 2017 familie

De nieuwe iPad Pro heeft een True Tone-scherm, een wide color gamut, ultralos reflectivity, een helderder scherm van 600 Nits en HDR video. Ook is er een hogere verversrate genaamd ProMotion, waardoor ook de Apple Pencil een stuk beter werkt. De verversrate kan op basis van de content aangepast worden.

De nieuwe 10,5-inch iPad Pro is voorzien van de A10X-chip die weer krachtiger is dan de A9X-chip in de huidige iPad Pro-modellen. Verder bevat hij dezelfde camera als de iPhone 7: een 12 megapixel iSight-camera met LED-flitser. De voorste FaceTime-camera betreft een 7 megapixel camera met Retina Flash. Net als de andere iPad Pro-modellen, is deze 10,5-inch iPad Pro voorzien van een Smart Connector, zodat hij werkt met het Smart Keyboard. Ook de Apple Pencil wordt in deze nieuwe iPad Pro ondersteund.

Nieuwe iPad Pros 2017

Apple komt ook met nieuwe hoesjes, waaronder de leren variant. Er is ook een case die ook plek biedt voor de Apple Pencil. Het toetsenbord lijkt ook in een nieuwe zwarte kleur te komen. De 10,5-inch iPad Pro komt vanaf 64GB tot 512GB. Ook ondersteunen ze fast charging via de bijgeleverde kabels. Apple had ook aandacht voor nieuwe iPad-functies in iOS 11 zoals Drag & Drop, maar daarover lees je meer in ons iOS 11-artikel.

Ook nieuwe 12,9-inch iPad Pro

Behalve de nieuwe 10,5-inch iPad Pro, heeft Apple ook een nieuwe versie van de bestaande 12,9-inch iPad Pro aangekondigd. Dit nieuwe model brengt het grote formaat qua specificaties op één lijn met de nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Dat betekent dat deze nieuwe 12,9-inch iPad Pro ook de nieuwe A10X-chip krijgt en dezelfde cameraspecificaties heeft. Dat betekent ook dat de LED-flitser voor het eerst naar deze grote iPad Pro komt.

iPad pro modellen 2017

Beschikbaarheid nieuwe iPad Pro

De nieuwe iPad Pro in zowel 10,5-inch als 12,9-inch is vanaf vandaag te bestellen via de online Apple Store en komt later deze week beschikbaar. De nieuwe modellen worden dus nog geleverd met iOS 10. De vanafprijs van de 10,5-inch iPad Pro is €739 voor 64GB en loopt tot €1059 voor 512GB. Je kunt de nieuwe iPad Pro nu bestellen via de Apple Store en wordt op 13 juni geleverd. De beschikbare kleuren zijn zilver, goud, spacegrijs en roségoud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2017, 22:10
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad pro, wwdc, wwdc 2017
Device iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.